LADEN

Typ om te zoeken

Cijfers kunnen bedrieglijk zijn (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Cijfers kunnen bedrieglijk zijn (Tom Lassing)

Eén van mijn privé Chinese posities rapporteerde een extreem teleurstellend eerste kwartaal. De omzet ging van 45 naar 1,6. Dat is dus gewoon dramatisch te noemen.
Hoe kon dat ineens gebeuren?
De reden is simpel en we zien dat overal bij Chinese bedrijven… De overheid heeft het bedrijf letterlijk op slot gedaan, totdat ze een veel schonere productie konden garanderen. Zo zijn ze bij het bedrijf overgegaan op aardgas in plaats van de eigen productie van energie middels steenkool.
De productie was dus in het eerste kwartaal extreem slecht, maar dat was bij alle leveranciers zo. Een aantal bedrijven heeft de omslag niet kunnen maken omdat het geld of de mogelijkheden er niet waren. Het aantal lokale concurrenten is dus afgenomen.

vervuiling
Al met al is die eenmalige daling van de omzet en inkomsten misschien wel het mooiste wat dit bedrijf de laatste jaren overkomen is. Uit zichzelf hadden ze hun productie nooit schoner en effectiever gemaakt.
De Chinese overheid is het er heel erg aan gelegen om de vervuiling enorm af te laten nemen. Dat is snoeihard gegaan, maar ze boeken nu ook wel enorme resultaten.
De komende maanden zullen heel wat Chinese bedrijven eerst slechte en daarna heel goede resultaten bekend gaan maken.
Er zullen echter ook enkele Chinese bedrijven verdwijnen. Ze overleefden “de grote schoonmaak” dan helaas niet.

www.mooiebeursdag.nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *