LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 mei 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 mei 2018

  • De Iran deal is over. Slechte zaak, mede omdat de VS nu landen die onder die voormalige deal met Iran zaken doen met het land ook wil aanpakken. Het is duidelijk, de VS heeft geen vrienden meer en is geen vriend meer. Het is een bully en daarbij nog een heel onbetrouwbare ook. Israël en Saoedi Arabië hebben bij Trump een gewillig oor gevonden. Trump moest echter wel, want nu de oorlog in Syrië voor de VS verloren is, heeft de VS dringend een nieuwe vijand nodig. Iran staat al jaren hoog op het lijstje.
  • Hoeveel is Gronings gas nog waard? De NAM en Shell zijn van mening dat er geen waarde meer inzit. Exxon is die mening nog niet toegedaan.
  • Er komt geen zonnepanelen fabriek in Groningen. De Chinese panelen zijn beter en goedkoper. Daar valt niet tegen op te concurreren.
  • Argentinië is financieel gezien weer in zo’n slechte staat gekomen dat het hulp heeft gevraagd bij het IMF. Als je zo ver bent, dan is het heel erg, wat een deal met de duivel is nog beter dan een deal met het IMF. Argentinië wil 30 miljard lenen. Kans dat het geld ooit terugkomt is vrijwel nihil. De rente in Argentinië is nu 40%. U leest het goed.
  • AholdDelhaize heeft een hogere winst en omzet gemaakt. In een kwartaal werd 14,9 miljard euro omgezet. De winst was 407 miljoen euro. Online verkopen namen toe met 23%.
  • In Nederland blijft bitcoin veruit de meest populaire cryptomunt. Volgens Cryptovaluta Monitor zit van het geld dat Nederlanders al in crypto’s investeerden 43% in bitcoin, 11% in ethereum en 7% in ripple. Ik wijk als belegger aanzienlijk af, want ik heb geen bitcoin meer, en heb voornamelijk altcoins.crypto's
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *