LADEN

Typ om te zoeken

Centrale banken geven het voorbeeld (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws Zilver

Centrale banken geven het voorbeeld (Tom Lassing)

In de wereld van de centrale banken zijn er twee kampen te vinden. Er zijn de centrale kampen van de machtige landen zoals de VS, Japan en de ECB die hun posities beschermen en te maken hebben met economieën die over hun top heen zijn, of dreigen te zijn. En er zijn centrale banken van landen die de potentie hebben om economisch gezien nog enorm te groeien. Denk aan China, Rusland, India, Brazilië. Het zijn landen die niet rijk zijn en hun centrale banken hebben verhoudingsgewijs weinig goud om als vaste buffer onder de geldvoorraad te dienen. Het nadeel daarvan is dat hun munt extra kwetsbaar is.
Die laatste centrale banken geven ons een goed voorbeeld.
Wat ze namelijk doen, is dat ze de staatsschulden van de VS inruilen voor goud.
In 2015 hebben alle centrale banken per saldo voor tenminste 1000 miljard dollar aan staatsschulden van de VS ingeruild voor goud.
Maar wie heeft dan die staatsschuld van de VS opgepakt?
Heel simpel, dat deed de FED zelf.
In maart 2016 werd door de genoemde vier centrale banken een bedrag van nog ‘slechts’ 17 miljard dollar verkocht door deze centrale banken. Ondertussen stijgt de staatsschuld van de VS nog altijd en in feite pakt dezelfde bank (De FED) die deze schulden maakt haar ook weer op.
De centrale banken van China, Rusland etc. hebben dit spelletje gezien en begrijpen donders goed dat dit bedrog niet onbeperkt door kan gaan. Ze begrijpen daarom ook dat hun dollarschulden voorraad, die tot enkele jaren geleden als een bezit in hun boeken stond, een zeer onveilig bezit is.
Daarom verkopen ze het en ze kopen er het veel veiliger en zekerder goud voor terug.
Ik denk dat u dat laatste voorbeeld ook moet volgen. Immers is de situatie rondom euro’s niet heel veel anders. Iedere maand creëert de ECB er 80 miljard euro’s bij en wie pakt die schulden op? De euro zelf is in feite ook een schuld. Het is immers niet uw geld. U heeft het papiertje misschien wel in handen, maar het geld is en blijft van de ECB. Het is een schuld aan de ECB. Wat heeft u liever? Een schuld aan de ECB, of eigen goud?
Ik ben er voor mezelf wel uit. In de keuze tussen die twee kies ik altijd voor goud. (en zilver)

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *