LADEN

Typ om te zoeken

Let op de accountant

Bedrog en fraude

Let op de accountant

Aan de accountant die bedrijven hebben kan je helaas al wel eens zien met wat voor bedrijf we te maken hebben. Net zoals we in de advocatuur maffia-vriendjes hebben, zijn er in de wereld van de accountants ook firma’s die door hun klanten en hun handelen een bepaalde naam gekregen hebben.
Frazer Frost is zo’n accountant met een behoorlijk beschadigde naam.
In hun klantenbestand bijvoorbeeld het bedrijf RINO International Corperation. Er is nog $0,03 van de koers over en dat is waarschijnlijk nog te veel.
Short Seller Muddy Waters kreeg vat op de fraude en daarna op de koers. Ooit was de koers van RINO ruim boven de $55. Nu nog slechts 3 cent. Een drama voor beleggers. De oorzaak is een fraude in China en een accountant die vrijwel geen controles deed.
Hoe komt zo’n accountant er mee weg?
De voornaamste reden is dat de Chinese overheid dit geen prioriteit geeft. In een land waar baby’s sterven door vervuilde melk die door frauders verkocht wordt, is men niet erg op jacht naar frauders die Westerse beleggers wat armer maken.
Helaas is het zo dat ook de Amerikaanse overheid hier laks is geweest. De Amerikaanse overheid heeft hier ook steken laten vallen. De markt (Lees: Wallstreet) wilde niet zo veel ‘lastige’ inbreng van de SEC. Het gevolg was dat beleggers dachten dat de SEC er nog was, maar die hadden al lang geen mankracht en geen kennis meer op dit vlak.
Recent heeft één van de Muddy Waters specialisten zichzelf beschikbaar gesteld voor de SEC. Hij gaat nu voor de overheid werken en ze leren hoe ze een fraude beter kunnen herkennen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *