LADEN

Typ om te zoeken

Beleggen met (beperkt) risico

Bedrog en fraude Laatste Nieuws

Beleggen met (beperkt) risico

gokken, risico

Ik las deze week een advertentie waarbij de adverteerder aangaf dat verdubbeling van het geld binnen drie dagen mogelijk was.
Hoe kan ik dan nu nog aangeven dat 12% per jaar een prima rendement is?
Die adverteerder heeft er niet bij gezegd dat op de termijn van drie maanden de kans groter is dan 90% dat u al uw geld kwijt bent. Dát zegt hij/zij niet. Dat akelige gegeven komt u als klant vanzelf wel achter. De adverteerder hoeft dat gegeven er niet bij te vermelden. Er is nu eenmaal de nodige vrijheid als het gaat om marketing.
Bij de 12% rendement mogelijkheid is de kans bijzonder klein dat u sowieso verlies zou maken. Als u akkoord gaat met 7% rendement is er zelfs 100% zekerheid dat u geen verlies gaat maken.
Zo’n garantie is bij 100% in drie dagen aanbiedingen pertinent niet aanwezig.
Het wordt bij veel beleggers pas actueel als ze in korte tijd meer dan 50% van hun geld verloren hebben.
Het gaat dan zo snel verkeerd dat voordat ze de opdracht hebben kunnen geven de beleggingen te stoppen de rest vaak ook al verloren is gegaan.
De aanbieder van de service gaat door tot het gaatje. Het is immers zijn geld toch niet. Als u gaat klagen voor het geld op is, dan bent u voor die aanbieder toch al een verloren klant. Ze doen nog snel wat handelingen om extra geld te verdienen aan de omzet en met de hoop dat ze goed gokken en u dan alsnog even wilt blijven. Het gaat ze om omzet maken. Bij u, met uw geld en anders bij een ander met diens geld. Op dit moment staan er letterlijk tienduizenden Belgen en Nederlanders klaar om per persoon duizenden euro’s te vergokken bij dubieuze aanbieders die verdubbeling in korte tijd beloven.
Dat terwijl er relatief weinig klanten te vinden zijn voor de 7 tot 12+ rendement die heel veilig zijn.
Weet u waarom ik bij die laatste groep zit?

  • Heel simpel… Ik beleg al sinds 1987.
    De meeste klanten van de verdubbel je geld in enkele dagen services zijn nieuwe beleggers die in 2020 zijn begonnen.
    Dat is geen toeval.
    De meeste van die nieuwe beleggers zullen in 2021 geen belegger meer zijn.
    Hoe rampzalig ik dat ook vind, ik kan niet meer doen dan artikelen schrijven zoals ik hier schrijf. Ik kan ze niet dwingen om slimme dingen te doen. Particuliere beleggers zijn volwassen personen die helemaal zelfstandig hun eigen beslissingen met hun eigen geld mogen nemen. Pas achteraf komt ook bij hen het besef dat gokken niet zo heel slim was.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *