LADEN

Typ om te zoeken

Buffett’s briljante zet (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Buffett’s briljante zet (Tom Lassing)

Volgens de theorie van Warren Buffett gaan indices op de lange termijn alleen maar omhoog. Dat is namelijk ‘ingebakken’ in het systeem. Immers komen alleen succesvolle bedrijven in de index en de minder succesvolle bedrijven gaan er uit.
Iedereen begrijpt dat.
In de crisis van 2008 was die kennis bij bankiers en veel beleggers even vergeten. Indices gingen omlaag en zelfs bankiers waren massaal van mening dat het de komend tijd gedaan was met de pret. We zouden minstens tien jaar van dalende beurzen gaan zien. Ze durfden daar wel zes miljard dollar op te verwedden.


Buffett ging de deal aan en schreef put opties far out of the money op de nodige indices. Als deze niet waren gestegen, dan was hij voor tientallen miljarden dollars het schip ingegaan.
De beursindices stegen echter fors en de eerste geschreven indexopties lopen nu waardeloos af. Buffett mag het indertijd gekregen geld nu houden. De laatste index opties lopen overigens pas in 2026 af. De vraag is of Buffett dat zelf nog gaat meemaken.
Overigens vroeg ik me recent af wie er nu nog in Amerikaanse staatsschulden wil beleggen. Warren Buffett wil dat, want het levert hem meer op dan zijn cashpositie letterlijk in cash aanhouden. Hij wil in totaal 100 miljard dollar aan Amerikaanse schulden aan gaan houden. In het totaal van de Amerikaanse overheidsschulden is dat een kleine som, maar het is in ieder geval één speler in het veld voor wie 2% rente en het risico op de staatsobligaties nog altijd interessanter is dan nul procent op de spaarrekening.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *