LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 juli 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 juli 2018

– Vandaag en morgen een gespannen NAVO top waarbij Trump veiligheid en handel wil combineren. Hij denkt dat ruzie maken met de bondgenoten en vriendjes worden met onbetrouwbare dictators de beste weg is.
– Stakingen zorgen bij AkzoNobel voor verstoringen in het productieproces. Dit gaat zwaar geld kosten. De medewerkers eisen meet loon en een bijdrage van het bedrijf in de pensioenpot.

– Een voormalige topbestuurder van Ballast Nedam is veroordeeld tot twee maanden celstraf vanwege witwassen. De nu 74 jarige man moet 5,1 miljoen illegale inkomsten terugbetalen aan de staat. Een andere bestuurder kwam goed weg. Die had zijn geld tijdig van de Zwitserse rekening gehaald en was daarom niet meer te vervolgen.
– Tesla wilt ieder jaar een half miljoen auto’s in China gaan bouwen. De overeenkomst daartoe is vannacht getekend.


– De VS heeft aangekondigd een 10% heffing op Chinese handel ter waarde van 200 miljard dollar op te willen leggen. Het is de volgende stap in de handelsoorlog. De VS heeft nu gekeken naar de ambities van China en heeft juist belangrijke producten voor China aangewezen voor de invoering van het tarief. De vraag is nu welke stap China gaat zetten, want dat ze een stap zal zetten is 100% zeker. Amerikaanse futures verloren 1% na de bekendmaking.
– Politici zijn eindelijk gestopt met het ontkennen van het feit dat er een handelsoorlog gaande is. Hun blijvende ontkenning voelde een beetje als die Irakeze minister die ontkende dat de Amerikanen in Bagdad waren, terwijl je ze in de achtergrond al zag rijden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *