LADEN

Typ om te zoeken

Boris Johnson kan mogelijk toch een No Deal Brexit doorvoeren

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Boris Johnson kan mogelijk toch een No Deal Brexit doorvoeren

brexit

Er is nog één heel kleine mogelijkheid voor BoJo om een No Deal Brexit door te voeren. Namelijk de weg via de Order of Counsel.
Via deze regeling kan hij het parlement en de koningin buiten spel zetten.
Het is in feite een regeling die je gebruikt om kleine zaken te regelen die het niet waard zijn om helemaal via parlement en koningin te gaan.
BoJo zou deze regeling kunnen misbruiken om ‘per ongeluk’ de de No Deal Brexit door te voeren. Als dan de bezwaarprocedure tegen dit onwettig genomen besluit afgerond is, is de No Deal Brexit ondertussen al een feit.
Goed getimed zou hij daarmee dus de door het parlement recent ingevoerde Ben act precies kunnen ontwijken. Het is niet legaal en het zal aangevochten gaan worden, maar in dit geval zal het parlement nooit op tijd kunnen ingrijpen.
Het zou Boris Johnson waarschijnlijk een soort persona non grata in zijn eigen land maken waarbij de haat tegen hem tot kookpunt gaat komen. Hoe graag wil hij Brexit doorzetten en zich voor een groot deel van de bevolking enorm gehaat maken. Hoe ver laat de bevolking het toe?
Hoe het dan gaat als later gesteld wordt dat de opzet illegaal was is de vraag. De No Deal Brexit is niet alleen het feestje van het VK. Ook de EU is er partij in en zijn die bereid om het VK alsnog terug te laten komen omdat de eerdere No Deal Brexit in het VK illegaal verklaard werd door een rechter?
Er is nog één mogelijkheid om BoJo ook deze kans te ontnemen. Dat is namelijk nét op tijd BoJo wippen.
Nu dat de parlementsleden weten van deze potentiële achterdeur is de kans groter aan het worden dat zijn regering toch een Vote of No Convidence te verwerken gaat krijgen. Ook dat moet dan perfect getimed worden.
Zou het werkelijk tot zulke spelletjes gaan komen?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *