LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 27 sept 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 27 sept 2019

vliegtuig, straling

Gisteren begon het aandeel ABNAMRO ruim 10% lager nadat bekend werd dat er een onderzoek naar witwassen was opgestart bij de bank. Volgens de toezichthouder is er door de bank te weinig gedaan om witwassen tegen te gaan. Dat wil nog niet zeggen dat het ook heeft plaatsgevonden.

President Trump is nu in serieuze problemen gekomen en het ziet er naar uit dat het Congres nu eindelijk tot een impeachment veroordeling gaat komen. Daarmee is hij de derde president die dat overkomt. De procedure gaat daarna naar de Senaat alwaar de Republikeinen in de meerderheid zijn. In een eerlijke rechtsstaat moet je kijken naar de overtreding of het misdrijf. In het huidige politieke klimaat van de VS is de kans aanwezig dat de Republikeinen liever naar partijpolitiek dan naar de wet kijken. Dat zou een trieste zaak zijn en nog weer een stukje afbraak van de democratie en Amerikaanse rechtsstaat.

Bij de ECB is men het onderling zo oneens over de nu gekozen koers dat er een bestuurslid opgestapt is. Een vrij unieke gebeurtenis. Ik kan me niet heugen dat zoiets eerder voorgekomen is. Sabine Lautenschläger kan zich er zo niet in vinden, dat ze liever opstapt dan nog deel uit te maken van de directie van de ECB.

Beyond Meat gaat bij McDonalds in Canada testen. Het aandeel schoot omhoog na de bekendmaking.

Commerzbank heeft een omzetwaarschuwing gegeven en gaat herstructureren.

Saoedi Arabië heeft de kledingeisen voor buitenlandse vrouwen versoepeld om meer buitenlandse toeristen te trekken. Kunt u gezellig in gewone kleren naar bijvoorbeeld een openbare onthoofding gaan kijken. Iets dat in dat land nog altijd een flinke happening is. Het is een soort folklore. Moet je gewoon een keertje meegemaakt hebben. Eventueel een steniging is met een beetje geluk ook mogelijk en als u de grote drie compleet wilt hebben, dan is stokslagen helemaal de bonus op uw vakantie in Saoedi Arabië. U moet toegeven, het maakt het land wel tot unieke vakantiebestemming.

Straling in vliegtuigen, een interessante test.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *