LADEN

Typ om te zoeken

Boontje om om zijn loontje

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Boontje om om zijn loontje

De overheden willen ‘alles’ voor ons regelen. We zijn als onderdanen blijkbaar niet in staat voor onszelf te denken.
Die power grab zien we overal in de wereld.
Daarom vind ik het zo leuk dat sommigen via de rechter de overheid de andere kant van de medaille laten voelen.
Zo is de overheid van mening dat we ‘iets moeten doen’ aan de klimaatverandering en aangezien ze ons daar niet in vertrouwen, legt de overheid ons van alles op.
Maar… Daarmee is de overheid dus ook verantwoordelijk geworden en als de overheid nu dus steken laat vallen, dan kunnen we als onderdanen bij de rechter eisen dat de overheid tot de orde geroepen wordt.
Een groep van 2000 oudere Zwitserse vrouwen heeft nu de Zwitserse overheid aangeklaagd omdat die overheid te weinig doet om klimaatverandering tegen te gaan.
Mij maakt het niet uit of de maatregelen effect zouden hebben, de overheid legt ons zaken op en nu wordt de overheid even op haar eigen verantwoordelijkheid gewezen. Je wilde je alleswetend en allesbepalend opstellen als overheid? Prima, maar dan gaan we je als onderdanen ook afrekenen.
De rechters werken er gelukkig aan mee. Kan ook eigenlijk niet anders, want de overheden zelf leggen het allemaal vast in wetgeving en daar mogen ze zich dan ook zelf aan houden.
Laat de overheid ook maar eens voelen hoe vervelend die beperkende wetgevingen allemaal zijn! Ik stel voor nog veel vaker te gaan aanklagen. Misschien dat de overheid dan ook tot het inzicht komt dat je niet alles dicht moet proberen te regelen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *