LADEN

Typ om te zoeken

Blijft China zero Covid beleid vasthouden?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Blijft China zero Covid beleid vasthouden?

Wat of nu precies de reden is, is mij nog altijd een raadsel, maar in China zijn ze zo bang voor Covid dat ze nog altijd een nul beleid hanteren. Zodra er ergens besmettingen zijn vastgesteld gaat alles dicht.
We kunnen het ons niet indenken, maar in China zijn daarom op ieder moment nog altijd hele regio’s volledig dicht. Geen winkels open, geen bewegingsvrijheid, geen bedrijven open.
Dat kan dan zo weer een paar weken in zo’n regio duren.
Het kost de economie enorm veel, maar blijkbaar is men er nog altijd enorm bang voor de uitbraken.
Dat terwijl in Europa en Noord Amerika de zaak over en uit is. Er zijn hier nog wel besmettingen en sommigen worden er nog erg ziek van, maar wij hebben nu oversterfte door andere oorzaken.
De vraag is uiteraard of China het zich kan veroorloven om zo keihard in te blijven grijpen. Is hun bevolking echt zo veel kwetsbaarder?
Voor de complotdenkers die dachten dat Covid het Chinese cadeautje aan de wereld was is het jammer. Dat complot is de deur wel uit, want uiteindelijk heeft China de meeste schade opgelopen en daarbij ook het meest langdurig last van de uitbraken. Wat mij betreft een reden dat ze beter het Zweedse model hadden gevolgd.
Ik verwacht dat ook China binnenkort toch soepeler moet gaan worden. In een economische depressie komen kost meer levens dan dat Covid aan levens kan kosten. De wal keert het schip.
De economische cijfers over oktober vielen analisten tegen. De detailverkopen daalden met 0,5%. Industriële productie groeide met 5%.
De cijfers mogen met een korrel zout genomen worden. De regio’s durven immers geen grote tegenvallers te melden. Een econoom schatte recent in dat de gehele Chinese economie wel eens 40% kleiner kan zijn door die ‘aanpassing’ van de cijfers naar een gewenste groei en omvang van de economie.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *