LADEN

Typ om te zoeken

Nieuwe posities Berkshire Hathaway

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Nieuwe posities Berkshire Hathaway

Waar zit Warren Buffett in? Het is een vraag waar vooral in de professionele wereld veel fondsbeheerders mee bezig zijn. De man heeft een neus voor mooie deals en heel wat fondsbeheerders volgen hem daarom.
Dat is overigens OOK een deel van de reden van het succes van Warren Buffett, want de eerste 20% winst heeft hij al binnen omdat een hele meute aan grote beleggers hem trouw volgt.
Warren moet ieder kwartaal zijn mutaties melden.
Deze keer waren het de volgende transacties die opvielen:
De belangrijkste transactie is een 4,1 miljard dollar investering in TSMC. Dat is Taiwan Semiconductor Manufacturing, de grootste maker van computerchips. Een investering in Taiwan, net nu de spanning tussen China en de VS enorm toeneemt omdat China van plan lijkt een militaire aanval op Taiwan te overwegen. Ik zeg het bewust voorzichtig. We weten immers dat Xi in tijdnood aan het komen is, net zoals Putin in Oekraïne in februari van 2022 in tijdnood kwam. De ‘window of opportunity sluit snel voor Xi, door bevolkingsopbouw, het verloop van de oorlog in Oekraïne en de economische toestand van China, mede ingegeven door sancties vanuit het westen.
Vanochtend sloten de aandelen 7,9% hoger.
Een veel kleinere investering van nog geen 300 miljoen dollar deed Berkshire in Louisiana-Pacific Corp. Dat is een bouwmaterialen bedrijf.
Ondertussen is Berkshire het belang in BYD aan het afbouwen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *