LADEN

Typ om te zoeken

Bitcoin trend

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Bitcoin trend

crypto

Na de stijging tot 13.000 dollar is bitcoin vorige week ook weer even teruggevallen tot onder de 9.000 dollar. De eerste commentaren zijn er al dat bitcoin nu tot nul zal dalen. Dat is BS.
Zo ver is het nog lang niet en er zit naar mijn idee nog heel wat leven in bitcoin.
Uiteindelijk zal de munt tot nul dalen, maar dat is niet waar we nu naar toe gaan.
De daling van de munt is heel logisch.
We zagen al eerder enorme stijgingen, gevolgd door winstnames. Bij de daarop volgende stijging zullen de mensen die de vorige keer te hoog instapten als eerste winst nemen zodra ze eindelijk weer kunnen. Ze hebben twee jaar gewacht tot ze eindelijk hun geld weer terug hadden. Een deel van hen gaat nu rond 50% lager weer instappen in de hoop dat het deze keer wel goed gaat uitpakken.
Een deel van de mensen die winst wilden nemen, heeft dat nog niet gedaan en gaat dat doen zodra bitcoin weer weet te stijgen tot ergens rond de 13.000. Kortom, we gaan nog een paar golven zien.


Persoonlijk zie ik niet in waarom bitcoin na die winstname golven weer een all time high zou moeten maken. Immers is de munt als munt volkomen mislukt. Echter zijn er nog altijd mensen die het bitcoin sprookje graag willen geloven. Ik kan het dus niet volkomen uitsluiten. Het is echter in mijn ogen een tulpenbollen rally.
Wat geloof ik?

  • Ik denk dat vanuit de techniek die met bitcoin ontstaan is een nieuwe industrie is ontstaan. Misschien komt er ook nog wel een munt uit, maar ik denk dat een facebook munt eerder kans maakt echt een munt te worden dan dat bitcoin dat heeft. Bitcoin was een mooie pionier zoals Nokia dat was in mobiele telefonie.
    Uiteindelijk waren het Apple en Samsung die de grootste winsten maakten toen mobiele telefonie evolueerde richting smartphones. Zo zie ik het ook met bitcoin. Bitcoin maakte duidelijk wat er potentieel mogelijk was. Nu komen er producten die het potentieel daadwerkelijk gaan vullen met producten die ook echt waarmaken wat ze beloven. Producten die gebaseerd zijn op de techniek en dat hoeven dus geen digitale muntjes te zijn. Ze kunnen ze wel bevatten, maar de techniek heeft veel meer potentie. Kijk hier verder
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *