LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 juli 2019

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 juli 2019

pensioen

De lage rente blijft lastig voor pensioenfondsen. Ze maken minder rendement op staatsobligaties maar belangrijker nog de lage rente wordt meegenomen in de berekening voor de rekenrente die belangrijk is voor de theoretische toekomstige waarde van de fondsen. Door de lage rente is die waarde op de lange termijn in gevaar. Daarom moeten de fondsen nu dus besparen, of meer premie gaan vragen. de hoogte van het pensioen van heel veel mensen is nu dus in gevaar gekomen door de lage rente.

Een dochteronderneming van een verzekeraar van Berkshire Hathaway heeft ingestemd met een afkoopsom van drie miljoen dollar om daarmee zonder schuldbekentenis een klacht kwijt te raken waarbij kleine bedrijven eigenaren volgens hun mening in een soort omgekeerde Ponzi oplichting terecht waren gekomen. De vraag is hoeveel de benadeelde ondernemers van dat geld gaan terugzien.

De spanning rondom Iran begint weer te escaleren. De VS heeft een Iraanse drone neergehaald (Iran ontkent) en Iran heeft een olietanker aan de ketting gelegd. Volgens Iran betreft het smokkelaars die illegaal olie wilden exporteren.

Qualcomm heeft een boete van 242 miljoen euro van de EU gekregen. Het bedrijf zou misbruik hebben gemaakt van haar dominante positie.

Vodafone mag Liberty Global overnemen. Met de overname verbreedt Vodafone haar productenpalet en wordt het de grootste tv, breedband en telefoonprovider van Europa.

Boeing reserveert 4,9 miljard dollar vanwege de problemen met de 737.

De goudprijs is gisteren boven de 1440 dollar per ounce gekomen. Is het een definitieve doorbraak? Hoe dan ook is het wel een teken dat de bewegingen omhoog sterker worden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *