LADEN

Typ om te zoeken

Bitcoin is geen geld (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Bitcoin is geen geld (Tom Lassing)

Eén van de beste bewijzen daarvoor is de reden die Steam, de online gameswinkel, aangeeft. Die accepteerden namelijk bitcoin betalingen, maar constateren nu dat door de koersstijging van bitcoin de eerst zo lage transactiekostenpost van 20 cent nu is opgelopen tot soms wel 20 dollar per transactie. Daarmee diskwalificeert bitcoin zich overduidelijk als serieuze munt. In twee jaar tijd ging de prijs van een transactie gemiddeld met 1300% omhoog.
De koersstijging van bitcoin is natuurlijk heel fijn voor iedereen die bitcoins in bezit heeft, maar het zorgt er wel voor dat kosten die als percentage op de waarde worden berekend nu ook de pan uit rijzen.
Daarbij is het zo dat bitcoin transacties extreem veel energie kosten. Er wordt wel eens de vergelijking gemaakt dat u met één transactie uw huis een dag lang van energie kan voorzien. Er is ook veel serieuzer berekend dat qua energieverbruik een bitcoin transactie 4000x meer energie kost dan een transactie met een credit card.
De die hard supporters van bitcoin zien dat (nog) niet als probleem. Ik zie dat wel als een enorm probleem. Overal in de wereld zijn we druk doende om energie te besparen en dan komt er een nieuw soort munt waarbij zowel de schepping van die munt alsmede iedere transactie een enorme verspilling van energie inhoudt. Dat is maatschappelijk niet te verdedigen.
Uiteindelijk kan een dergelijk product het niet volhouden. Het is daarom de vraag wanneer het licht bij de supporters aan gaat.
Bitcoin is als first mover de belangrijkste speler in dat veld, maar als munt heeft ze volledig gefaald. Dat gaat een keer beseft worden en ik verwacht dat een andere munt uiteindelijk de echte rol van cryptomunt gaat vervullen.
Dat kan dash, monero, ethereum of misschien een nog niet eens ontwikkelde munt zijn.
Het moet in ieder geval een munt zijn die serieus als munt gebruikt gaat worden. Dát is nu nog altijd bij vrijwel geen enkele crypto het geval.
Ze worden vooral gezien als middel om rijk mee te worden door ze te kopen en vast te houden tot je ze met winst verkoopt. Dat is geen rol van een echte munt. Dat is de rol van een beleggingsobject.
Een crypto als bitcoin maakt echter niets, terwijl het bedrijf achter een aandeel wel meerwaarde kan creëren.
Dát is dan ook de reden dat bitcoin uiteindelijk helemaal in gaat storten. Neem dus op tijd uw winst!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *