LADEN

Typ om te zoeken

Bewust fake news verspreiden en het einde van de VS (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Bewust fake news verspreiden en het einde van de VS (Tom Lassing)

De tweedeling in de maatschappij is goed zichtbaar door de manier waarop men reageert op de president van de Verenigde Staten. Ben je geen fan, dan plaats je vooral één of meer van zijn talrijke blunders en flip flop besluiten.
Ben je echter een fan van Trump, dan doe je het anders. Immers is er weinig positiefs over de man zelf en over zijn besluiten te melden. Hij is nu eenmaal iemand die bij welk onderwerp dan ook de afgelopen jaren zowel voor als tegen is geweest.
Nee, ben je een fan van Trump, dan heb je het nog altijd over Hillary en Obama.
Dat je dan heel bewust fake news verspreidt, daar is vrijwel niet aan te ontkomen, want beide personen zitten niet meer in een machtspositie.
Je pakt dus oud nieuws en je verzint er het e.e.a. op.
Zo kwamen xandernieuws en jdreport (bron van hun bericht was Fox news) op 20 januari met het feit dat er een “explosief memo’ is gevonden waaruit blijkt dat de FBI, Hillary en Obama tegen Trump waren.
Klassieke opzet, noem deze alle drie en je weet al hoe laat het is.
Dit zou ‘het grootste schandaal in de Amerikaanse geschiedenis’ zijn.
Als je immers overdrijft en liegt, dan moet je het goed doen, zoals de grote meester Trump het ook doet.
Het Witte Huis zou binnen vijf dagen de pers de bewijzen geven…
Nu, het is twee weken later en het is akelig stil rond ‘het grootste schandaal’ van de Amerikaanse geschiedenis.

Als ik dan toch enkele grote Amerikaanse schandalen mag noemen, zou dan de moord op JFK, 9/11, Bay of Pigs, Golf van Tonkin, de moord op het toenmalige Chileense staatshoofd, de coup in Oekraïne, de onthullingen van Snowden, de aanval op de Liberty, de publicaties van geheime stukken via Wikileaks, de opkomst van IS(IS), niet allemaal nét iets groter kunnen zijn dan een ‘explosief memo’ dat blijkbaar niet zo veel schadelijke bewijzen tegen Hillary Clinton en Barack Obama bevat dat het Witte Huis het toch maar niet openbaar maakt.

Kortom, het is het zoveelste stukje fake news waarmee de achterban van Trump opgehitst wordt om Hillary en Obama en zeker ook de FBI te gaan haten. Dat het dan moet met verzonnen of overdreven BS, dat is voor de Trump fans geen probleem. De waarheid is tegenwoordig voor hen een optie. Er zijn echter meerdere opties mogelijk.

Is er dan geen memo? Jawel, natuurlijk is er een memo. Er zijn zelfs miljoenen memo’s. Zelfs een aantal memo’s over de moord op JFK zijn nog altijd geheim. Je kan dus nog jaren vooruit met het eisen om openbaarheid van memo’s omdat dan zou blijken dat… en vul maar in wat je wilt laten blijken. De Amerikaanse overheid heeft altijd en onder iedere president zaken die ze geheim wil houden. Zo lang het geheim is, kan je van alles over zo’n memo beweren. Zolang het geheim blijft, blijft ‘jouw waarheid’ lekker in de ruimte hangen. Zo werkt ‘rechts’ tegenwoordig in de VS.
In de VS is echter niet zo zeer de president of een politieke partij fout. Heel het systeem is daar fout. Ik voorzie daarom dat de Amerikaanse democratie zichzelf onderuit haalt vanwege de schandalen die zich in dit corrupte systeem blijven opstapelen. De haat tussen de verschillende politieke groepen, de verschillende bevolkingsgroepen, de verschillende nationaliteiten, tussen de rijken en armen, neemt hand over hand toe.
De vraag is niet of er een burgeroorlog in de VS komt, de vraag is wanneer het geweld losbarst. De aanslag in Las Vegas was een voorproefje. Rusland, Al Qaida, de Taliban, China, Syrië of welke andere buitenlandse ‘vijand’ dan ook hoeft de VS niet aan te vallen. Ze zijn binnen de VS prima in staat zichzelf om zeep te helpen. Het duurt misschien wat langer, maar de VS is een zinkend schip en aan het roer staat op dit moment figuurlijk gezien een blinde stuurman. Hij is in de kern niet slechter dan de academische stuurman die ze eerst hadden. Het is simpelweg een andere aanpak vanuit hetzelfde verrotte systeem. Het systeem dat gestuurd wordt vanuit een extreem rijke elite die de media, de militairen en het geld in haar macht heeft.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *