LADEN

Typ om te zoeken

Beleggen met geleend geld

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Beleggen met geleend geld

Keer op keer blijkt dat de beurs in elkaar stort als beleggers zich te buiten gaan aan beleggen met geleend geld. De reden is overduidelijk.
Op de beurs zijn er altijd dezelfde partijen actief. De profs, de banken, de pensioenfondsen, de beleggingsfondsen, de hedgefondsen en de particuliere beleggers.
De laatst genoemden zijn altijd ook de laatsten die positie innemen.
Wat ze echter ook doen, is proberen om extra te genieten van die stijgende beurs door ‘op de top’ ook nog eens te gaan werken met geleend geld, bijvoorbeeld door te beleggen op margin.
Een recept voor een ramp!
In 1999/2000 zagen we een duidelijke piek in het beleggen op margin. Het resultaat kennen we, de beurzen daalden wereldwijd enorm ver.
In 2007 was er weer een enorme piek. We zagen daarna het uitbreken van de bankencrisis en het ineenstorten van de beurzen. Het kan toeval zijn, maar dan is het wel heel toevallig.
En nu, nu staan we zelfs nog hoger dan in 1999/2000. Men ziet er totaal geen gevaar in om te beleggen op margin.
De gevolgen zullen enorm zijn. Er komen immers na de particuliere beleggers geen andere beleggers meer. De enigen die komen na particuliere beleggers zijn dezelfde particuliere beleggers maar dan met geleend geld.
De waarschuwing is overduidelijk. Er gaat geen bel op de beurs als de hoogste koers bereikt is, maar u kan nu wel een belletje horen rinkelen als u logisch nadenkt.

www.beursaccent.nl

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *