LADEN

Typ om te zoeken

Beleggen in Startups (TheInvestorNetwork)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Beleggen in Startups (TheInvestorNetwork)

Heeft u onderhand genoeg van de beurs, alwaar grote banken en ‘slimme’ handelaren de markt keer op keer naar hun hand zetten, overweeg dan eens een totaal andere markt.
Namelijk de markt van de startups.
Niet zo maar ‘alles’. Voor startups zich aan u mogen presenteren zijn ze door ons al door een eerste selectie gekomen. De gelukszoekers zijn er dus al uit.
Wat er over blijft zijn interessante ondernemers die een idee of product hebben en nu met geld van beleggers de volgende stap willen maken.

Een heel interessante markt, want volgens PWC vormen deze bedrijven een belangrijk onderdeel van de innovatieve kracht van de Nederlandse economie. Ook MKB Nederland, VNO-NCW en een aantal kenniscentra realiseren zich dat de startups enorm belangrijk zijn en de aanjager voor bijvoorbeeld het succes van de regio rond Eindhoven, waar ik in Best veel mee te maken heb.

Waarom financieren banken deze startups niet?

Daar zijn verschillende redenen voor.

  1. Banken lenen niet graag geld uit en zeker niet aan in hun ogen onzekere initiatieven. U kent het gezegde wel, banken lenen u de paraplu uit bij mooi weer en nemen u deze af als het gaat regenen. Dat geldt hier ook. Startups zijn voor banken te gevaarlijk. Ze begrijpen deze markt niet en ze kunnen het niet uitleggen aan de toezichthouder waarom ze in een onbewezen concept investeren.
  2. De startups zelf willen het niet. Ook bij hen is er een enorm wantrouwen richting banken.
  3. Er is een hele industrie rondom startups ontstaan waardoor de banken geheel buiten spel zijn komen te staan. De ondersteunende sector voor de startups hebben de banken helemaal niet meer nodig.

Vergeet dus maar dan banken hier een rol in zouden (moeten) hebben. Het is hun markt niet. Niet voor niets dat een bedrijf als KPN nu zelf een startup fonds heeft opgericht. Puur eigenbelang, want als eerste aandeelhouder weet KPN dat bij succes ze op de eerste rang zitten.

Niet iedere startup wordt een succes. Helaas is dat waar. Maar realiseer u, dat is ook zo bij bestaande bedrijven. Ook daar gaan bedrijven onderuit. Hoe oud ze ook mogen zijn. Denk recent aan V&D… Maar ook de Nederlandse bouwers zijn zwaar onderuit gegaan en wat dacht u van de enorm machtige oliebedrijven… De olieprijs halveerde en ze wankelden.

Startups hebben het voordeel dat u niet langer te maken heeft met de manipulaties op de beurs. U krijgt een voorstel voorgelegd, u kan nadere vragen stellen en u besloot te beleggen, of om niet te beleggen.
Wordt het een succes, dan zal de manier waarop u bent ingestapt bepalen hoe uw deel van het succes er uit gaat zien. Soms is het rente op een lening, soms is het aandelen in het bedrijf en soms is het de combinatie van deze twee.

Kijkt u hier naar meer informatie over de bijeenkomsten die in juni gehouden gaan worden

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *