LADEN

Typ om te zoeken

Beleggen in foreclosures: Plaintiff Max Bid

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Beleggen in foreclosures: Plaintiff Max Bid

Plaintiff Max Bid uitgelegd.
Wat houdt dit in feite in.

Ik heb hier een mooi voorbeeld:
Auction Type:    FORECLOSURE
Case #:    2014 CA 000270 NC
Final Judgment Amount:    $618,468.19
Parcel ID:    0269020110
Property Address:    8393 TURNBERRY CIR SARASOTA, 34241
Assessed Value:    $330,263.00
Plaintiff Max Bid:    $618,468.19

Het gaat om een schuld van in totaal 618.000 dollar. Dat is de aanvankelijke hypotheekschuld en alle kosten die daar in de loop van de jaren bij zijn gekomen.
Het huis is volgens de overheid 330.000 dollar waard. Die assessed value is echter niet de marktwaarde. In dit geval, heb ik even nagekeken, ligt de marktwaarde op dit moment rond de 487.000 dollar. De assessed value is lager vanwege bijvoorbeeld fiscale redenen.

De bank heeft nu aangegeven dat ze bereid is tot 618.468,19 dollar te bieden.
Het heeft dus voor anderen geen enkele zin om daar onder te gaan bieden, ondanks dat de veiling op 100 dollar gaat beginnen.

Maar waarom geeft de bank hier anderhalve ton meer uit dan de reële marktwaarde? Wat is de zin daarvan?

Uiteindelijk is dat een overweging die ze bij de bank gemaakt hebben, maar het kan er mee te maken hebben dat de huidige administratie rondom de leningen één grote puinhoop is. Het kan zo zijn dat de bank in feite niet eens meer weet wie de huidige eigenaar van de hypotheek is. Het kan uw pensioenfonds wel zijn. Als de huiseigenaar hier een zaak van gaat maken, dan loopt de bank de kans dat ze moeten betalen en dat de bank hier ineens de slechterik is.
Door nu zoveel te bieden dat de schulden allemaal afgelost zijn, kan de voormalige eigenaar geen rechten meer doen gelden.
Probleem weg voor de bank.

Blijven ze alleen met een huis zitten dat ze tegen de koopprijs niet kwijtraken.
Nu de huizenprijzen stijgen is iedere maand langer zo’n huis in bezit hebben geen ramp meer. Ze zullen het wel gaan verkopen voor rond de 475.000 dollar. Als ze nu voor de nieuwe eigenaar ook de hypotheek mogen regelen, dan verdienen ze dat verlies op termijn wel weer terug.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *