LADEN

Typ om te zoeken

Bedrijfsrisico verlagen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Bedrijfsrisico verlagen (Tom Lassing)

nokia, gsm

Eén manier om het risico voor een onderneming te verlagen is om meerdere producten in meerdere sectoren te gaan voeren. Raakt een product of productgroep uit de mode, dan heb je tenminste nog de andere tak waarop je voort kan groeien.
Een mooi voorbeeld is Nokia dat in feite alleen maar GSM’s maakte.

nokia, gsm
Toen die markt van de ene op de andere dag verdween, was het ineens gedaan met de onderneming.
Amazon daarentegen deed het slimmer. Die was retailer, maar had ook een online opslag tak opgezet. Daar zijn ze nu enorm groot in, terwijl hun webshop ook nog fanstastisch loopt.
Philips is dichter bij huis ook een onderneming die keer op keer ingezet heeft op meerdere stromen en daar zeer succesvol in bleef. De verzelfstandigde dochters zijn in veel gevallen ondertussen al groter dan de moeder nu is.
U als ondernemer moet in feite ook zo denken. Stel even, u heeft een bedrijf. U bent actief in één sector. De vraag is waarom u het bij die ene sector zou houden. Wat is er op tegen om geheel los daarvan in feite binnen de onderneming nog een onderneming op te zetten?
Zo ben ik nu zelf een onroerend goed tak in de VS aan het opbouwen. Ik ga zakelijk verhuurde huizen in de VS kopen. De maandelijkse huur moet daarbij een zeker rendement opleveren. Haalt een aankoop dat rendement niet, dan zal ik dat huis uiteraard niet kopen. Maar is de huur zodanig dat ik dat rendement wel kan halen, dan heb ik een prachtige cash cow opgezet die me maandelijks de huurpenningen zal opleveren.
Ondertussen bezit ik dat huis en vooralsnog is de huizenmarkt in de VS nog altijd herstellende. Daarbij heb ik een extra plus. Een verhuurd huis levert namelijk minder op dan een leeg huis. Zou mijn huurder vertrekken, dan heb ik dus een kans om een onverhuurd huis te verkopen… Ik heb dan dus de keuze. Een nieuwe huurder zoeken, of het huis opknappen en verkopen.
Kijk hier voor meer informatie daarover, want ik heb geldschieters nodig om dit mogelijk te maken. Zeker als u liggende gelden heeft kan dit een prachtig laag risico alternatief voor spaargeld zijn. Dat kan zowel zakelijk als privé. Kijk hier voor meer informatie

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *