LADEN

Typ om te zoeken

Arm van het speculeren (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Arm van het speculeren (Tom Lassing)

Vorig jaar december waren mijn dochter en haar ondertussen overleden partner in Thailand. Terwijl ze daar waren, hoorden ze van alle kanten over de enorme winsten die ook daar op dat moment met de handel in bitcoins gemaakt werden.
Ze skypten me dus hoe ze daar ook van konden profiteren.


Mijn reactie was dat ze niet alleen een jaar te laat waren, maar dat soort dingen ook niet moesten willen regelen tijdens hun vakantie.
Maar de verhalen bleven maar komen. Overal in Thailand mensen die als een god in Thailand leefden vanwege de winsten via de bitcoin handel.
Dus werd ik een dag later weer gebeld.
Mijn advies was wederom te wachten tot ze terug waren en dan even te gaan zitten.
Ze wilden echter NU kopen.
Ik vroeg ze voor hoeveel dan.
5000 euro…
Ik heb ze toen voorgehouden dat ze dan hooguit 1.000 euro direct konden inzetten en de rest iedere maand weer 1.000 euro…
Uiteindelijk hebben ze toch niets gedaan. Toen ik eenmaal had uitgelegd hoeveel risico ze liepen om met hun onbetrouwbare Thaise internet verbindingen op een nepsite te komen en daar al hun geld konden verliezen, zagen ze er toch vanaf. Toen ze terug in Nederland waren, was de koers van bitcoin al aan het dalen. Het was ineens zo interessant niet meer.
Ik moest er aan terug denken nu uit onderzoek blijkt dat heel veel speculanten die eind 2017 gek gemaakt werden om te investeren nu tegen soms wel 90% verlies aankijken. Ze belegden in bitcoin en alt coins en soms zelfs ook nog met een hefboom. Ze vergaten de winst te pakken om minstens de eigen investering veilig te stellen, iets wat ik keer op keer geadviseerd heb.
Het is bij een hype nu eenmaal zo dat als iedereen het er over heeft, je gewoon te laat bent. Wie moet er dan na jou nog gaan kopen? Ook bij bitcoin bleek dat zo te zijn.
– Is het feest rondom bitcoin nu definitief over?
Neen, dat denk ik niet. Bitcoin doet immers nog zoiets als 5.500 euro. Dat is nog altijd extreem duur. Er zijn nog heel wat beleggers/speculanten die er in geloven. Dit is dus nog niet over.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *