LADEN

Typ om te zoeken

Andere geldstromen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Andere geldstromen

In Amerika is het gebruik van de cheque nog standaard, een situatie die we ons in Europa amper kunnen indenken. We zijn hier namelijk al helemaal van dat papier af.
Maar Amerika is wel heel veel eerder overgegaan op de credit card, iets dat in Europa eigenlijk nooit massaal gebruikt werd. Alleen in de zakelijke wereld had iedereen wel een creditcard, maar in het huishoudelijke gebruik is het nooit wat geworden. We gebruikten de card eerder als debet card.

Het ziet er naar uit dat de banken bij de volgende technologie het nakijken hebben.
Smartphones gaan gebruikt worden als betaalmiddel en bedrijven als Apple en Google gaan deze betalingen verwerken. De banken staan het toe, omdat het gaat betekenen dat als ze het tegenhouden de klanten helemaal hun bankrekening opzeggen.
Het is wachten op heel degelijke bitcoin of andere ‘wereld’munten toepassingen, want dan kunnen we zelfs afstappen van euro of dollar…
Dat klinkt misschien nogal vreemd voor u, maar ik hoor steeds meer over banken die het niet voor elkaar krijgen om internationale betalingen zonder problemen te laten verlopen. Anti-terrorisme maatregelen en pure angst voor acties van autoriteiten maakt dat banken zoveel informatie vragen die je supersnel moet leveren, dan iedere betaling een soort roulette gaat worden. Lukt het wel, of lukt het niet en als het niet lukt ben je 3% van de som kwijt.
Dat is dé manier om mensen over te laten stappen op een systeem dat wel werkt en dat niet te maken heeft met nationale overheden en nationale toezichthouders die het vrijwel onmogelijk maken om ‘gewoon’ te handelen.
De banken zijn voor gewone betalingen passé. De banken zijn in feite ook voor spaargeld nu verleden tijd, alleen Jan met de pet heeft dat feit nog niet door.
Als je de bitcoin community en de lokaal geld community IETS mag kwalijk nemen, dan is het dat ze de alternatieven blijkbaar niet helder genoeg presenteren. Jan met de pet gaat er nog niet aan. Blijkbaar is de aanbieding nog niet interessant of helder genoeg.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *