LADEN

Typ om te zoeken

Het gaat FANtastisch!

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het gaat FANtastisch!

Ik kreeg gisteren als reactie op de ingezonden stukken in de nieuwsbrief dat ze te zwart van toon waren. Doom and gloom. Zag ik dan niet dat de economie weer begint te draaien?
De schrijvers hebben natuurlijk gelijk. Je moet je nergens druk over maken. De mensen die aan de touwtjes trekken hebben het beste met ons voor en zowel de EU als de ECB bestaan uit capabele mensen die weten wat ze aan het doen zijn.

De oude economische waarden geleden tegenwoordig niet meer. This time IS different… Met een kwinkslag naar IS, ook zo’n ontwikkeling die dan ook niet iets is om je druk over te maken.
Neen, ik moet stoppen met beleggers wakker te schudden zo vroeg op de ochtend. Liever wat lichtere stukjes over leuke dingen die toch ook wel te vinden zijn?
Waarom ben ik toch negatief als de beurs als een tijd stijgt en positief als de beurs al enige tijd aan het dalen is? Dat is toch commercieel niet slim?
– Dat is helemaal correct. Ik zou veel meer lezers hebben als ik luchtige stukjes zou schrijven en alleen maar wees op de positieve zaken die te zien zijn. Dat leest prettig en schud niemand wakker. Geenstijl is er groot mee geworden. Weinig inhoud brengen en vooral veel sensatie. Je moet het maar kunnen…
Sorry, ik kan dat niet.
Ik zie dat namelijk als liegen. Feit is namelijk dat er wel degelijk enorme onderliggende problemen zijn en ik wil die benoemen. Ik kan ze niet oplossen, maar ik kan ze wel benoemen zodat u zich tegen het risico kunt wapenen.
We kunnen net doen alsof ze niet bestaan, tot ze ons letterlijk in het gezicht staren, maar is dat slim?
Is goed geïnformeerd zijn niet altijd te verkiezen boven onwetend zijn?
Ik wil zeker proberen om ook positieve stukjes te schrijven, maar ik weiger om bewust vervelende onderwerpen niet aan te snijden omdat een paar lezers liever niet te goed in gaan zien hoe beroerd we er economische en/of politiek voorstaan.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *