LADEN

Typ om te zoeken

Analyse op Trump (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Analyse op Trump (Tom Lassing)

Wat overduidelijk bij Trump is, is dat hij politiek gezien niet aangepast is.
Dát is, puur politiek gezien, voor iedereen die verandering in de politiek wil in de kern positief.
Helaas echter, is hij in de gewone omgang ook niet aangepast. Zou hij niet schatrijk geboren zijn en zou hij niet president zijn, dan zou hij mogelijk een columnist of twitteraar bij een extreme opstandige website zijn.
Doordat Trump als rijkeluis mannetje is opgegroeid, heeft hij een persoonlijkheidsstoornis opgelopen. Hij heeft nooit ‘netjes’ en aangepast hoeven te zijn. Hij was altijd zo rijk dat de ja-knikkers altijd klaar voor hem stonden, hoe hij zich ook gedroeg.
Hij heeft nooit een vrouw hoeven te daten. Hij toonde zijn goldcard creditcard, zei zijn naam of werd herkend en de mooiste vrouwen werden beschikbaar gemaakt voor hem. Zijn huidige vrouw is in feite ook zo ‘gekocht’.
Enige affectie tussen hen was er misschien kortstondig, maar nu is ze nog slechts aankleding.
Ze is nu opgesloten in de Trump Tower in New York en is na de inauguratie twee weken niet meer gezien.
Trump kent dus geen grenzen van het toelaatbare, want alles kon voor hem.
We zien dat terug in zijn gedragingen richting rechters. Hij vindt dat de president van de VS boven de wet staat. Zijn wil is wet. Als dan blijkt dat een rechter zomaar kan bepalen dat het toch niet mag, dan maakt hem dat furieus.
De grote vraag is nu of hij daarin binnenkort een keer echt te ver gaat. Het is echter ook een gewenning. Iedereen weet dat hij emotioneel een grote baby is. Daar wordt dan al rekening mee gehouden en iedereen schikt zich naar de nukken van de baby. Toch zou ik het een goede zaak vinden als de desbetreffende rechter een zaak zou maken van de belediging van de rechter. Puur om een verdere afglijding van normen te voorkomen. Het is namelijk niet normaal en we moeten het niet normaal gaan vinden. Niemand hoort zo te reageren op een uitspraak van een rechter, ook de president van Amerika niet.
De onaangepastheid van Trump geeft soms ook heel verrassende uitspraken. Op de vraag of Putin een killer is, gaf hij ruiterlijk toe dat de Amerikaanse regering en president net zo moet zijn. Dat klopt! Niemand die dat hardop wil horen, maar daarin heeft hij volledig gelijk. Niet dat de president iemand persoonlijk moet doden, maar je moet wel het bevel tot moord kunnen geven. Heel rechts Amerika valt nu over de uitspraak, want toegeven dat een Amerikaanse president net zo’n killer is, dat wil de rechtse Amerikaan niet horen.
Dat is meer het domein van links Amerika.
Trump is eigenlijk ook niet rechts of links. Hij was ooit heel links en tegelijk ook heel rechts in enkele van zijn opvattingen. De Republikeinen gaven hem de politieke ruimte en hij is altijd heel trouw naar mensen en organisatie die hem steunen. Daarom nu allemaal stokpaardjes van de republikeinen die hij invoert. In feite is hij nu zelfs rechtser dan de Republikeinse partij. Zijn persoonlijke mening ligt echter vaak veel linkser. Soms in onbewaakte momenten waarop hij vrij mag spreken laat hij zich gaan en komt dat weer bovendrijven. Hij is immers niet aangepast. Vooral dat feit is het probleem. Een Amerikaanse president zou immer aangepast moeten zijn. Dat verwachten we immers van de president.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *