LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 februari 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 februari 2017

Amerika heeft een Navy Seal operatie in Jemen uitgevoerd. Het werd een ramp die men graag onder het tafelkleed had gehouden. Eén soldaat is dood en de rest heeft zich hals over kop terug moeten trekken omdat de moslimstrijders ter plekke veel sterker waren.


– Een rechter heeft de executive order van Trump (de moslim ban, die hij zelf zo noemde om vervolgens te ontkennen dat hij het zelf zo genoemd had) teruggedraaid. Deze ban zou ongrondwettelijk zijn. Een eerste lezing door een hogere rechter was ook negatief voor Trump. Een nog weer hoger rechtscollege moet zich er nu over gaan buigen. Trump heeft heel presidentieel de rechter een neprechter genoemd. De vraag is hoe je dat lezen moet, als de president van de VS de rechter niet serieus neemt. Bij een normaal iemand zou je dan aan een dictator denken, maar hier weet iedereen dat de baby weer eens gehuild heeft.
– In Roemenië heeft een enorm protest van de bevolking er voor gezorgd dat er geen pardon komt voor corrupte politici en ambtenaren.
– In Frankrijk heeft de Republikeinse kandidaat veel tegenwind omdat hij zijn vrouw op een nogal vreemde wijze in dienst had. Ze werkte voor hem op kosten van de staat, maar altijd alleen thuis…
– Ik schreef al vorige week dat Trump de strengere bankenregels terug wil draaien. Dat blijkt hij nu ook daadwerkelijk met een decreet aangegeven te hebben. De Dodd-Frank Act moet herzien gaan worden. Ook is een pensioenplan van Obama onder vuur komen te liggen. Trump heeft ook een decreet getekend dat die plannen moet stilleggen.
– Ook in het internationale debat over de regels rond banken is het America first standpunt aangekomen. Amerika doet niet meer mee aan deze besprekingen tot er nieuwe ambtenaren zijn aangesteld die deze America first stelregel hanteren. De bankenregels zijn daarmee vooral politiek geworden en gaan niet meer over de banken zelf.
– Nederlandse boeren mogen te veel mest blijven uitrijden op hun land. De uitzondering voor Nederland blijft bestaan. Wat een goed nieuws! Onze boeren mogen het land blijven vervuilen met een te veel aan fosfaten waarmee het oppervlakte en grondwater vervuild blijft worden. Wat zijn we blij! De boeren die sinds het vrijgeven van de melkquotas meer vee zijn gaan houden, gaan nu met subsidie van de EU minder dieren houden. Ben ik de enige die hier de waanzin en het misbruik van ziet? Zijn ze helemaal gek geworden? Wat is dit voor oplichting en corruptie? Hoe komen ze hier mee weg?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *