LADEN

Typ om te zoeken

Aflossen van de hypotheek (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Aflossen van de hypotheek (Tom Lassing)

Is het bij een 10 jarige hypotheekrente van 2% interessant om deze toch af te lossen?
Daarover wil ik het volgende graag zeggen. Als u een zekere manier heeft om meer dan die 2% te verdienen, dan zou ik dat proberen… maar… Weet dat de meeste particuliere beleggers het niet zo goed doen EN dat ze een groot bedrag aan cash op de rekening vaak ook aanwenden voor andere zaken.
Als ik dus akelig eerlijk moet zijn, dan zou ik als particulier rekenen met 5% rente en het verschil van 3% ieder jaar aflossen op de hypotheek.
Waarom zou u dat doen?
Daar zijn meerdere redenen voor. De belangrijke reden is dat u dan in de toekomst lagere lasten hebt. Bij iedere aflossing zijn uw toekomstige rente en aflossinglasten lager. U geeft uzelf dus ruimte naar de toekomst toe.

aflossen
Door niet te gaan leven naar de huidige 2% rente, maakt u het uzelf makkelijker als straks de rente toch weer gaat stijgen. Immers gaat de rente weer stijgen, dat is 100% zeker.
Als u uw lening afbetaald heeft, bent u pas écht eigenaar van uw huis. Het is namelijk zo dat de hypotheekvoorwaarden dusdanig zijn opgesteld dat u zich met recht mag afvragen wie de echte eigenaar is. U mag niet zonder toestemming van uw bank verbouwingen aan uw huis doen. De bank mag, op uw kosten, uw huis opnieuw laten taxeren. De bank mag zelfs in uw huis komen als ze daar aanleiding toe zien. Wist u niet, maar heeft u wel voor getekend.
Dat is het deel van de voorwaarden waar de notaris u altijd van vraagt of u het voorgelezen wilt hebben, met de hoop en verwachting dat u dat niet wilt. Ik denk niet dat het vaak zal gebeuren dat hypotheek vragers de zaak echt voorgelezen willen krijgen. Foutje bedankt…
Mijn advies is dus om zo snel mogelijk af te lossen. Hou altijd een bedrag cash, zodat u een tweedehands auto en het nodige aan witgoed kunt kopen als er iets kapot gaat, maar meer dan dat cash is nergens voor nodig. Aflossen en de bank zo snel als maar mogelijk is de deur wijzen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *