LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 23 juli 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 23 juli 2018

– Volgens Trump is de 5 miljard dollar boete van de EU voor Google een aanval van de EU op de VS. Dat de VS met megaboetes begonnen is EN de EU de regels vooral duidelijk had gemaakt, dat zijn details die Trump ontgaan.
– In de twee staten van de VS gaan ze nu kijken of marihuana als medicijn aan huisdieren verstrekken te overwegen is. Puur als medicijn is het zo’n gek idee niet. Het is alleen officieel al heel lang niet gedaan. Het zou deze markt nog weer veel groter kunnen maken.
– Anglogold heeft de Zuid Afrikaanse regering gewaarschuwd dat de beoogde nieuwe regels rondom de goudmijnen kunnen betekenen dat het einde voor de Zuid Afrikaanse goudmijn industrie in zicht is. Zuid Afrika wil een fors hogere belasting op gaan leggen zodat meer waarde in Zuid Afrika zal blijven. De Zuid Afrikaanse mijnen zijn echter de duurst producerende mijnen in de wereld omdat ze ook de diepste mijnen zijn. Dat vergt enorme investeringen en volgens de mijnbedrijven is er financieel gezien geen extra ruimte mee, zeker niet nu de goudprijs zo laag staat.
– Trump en Pompeo dreigen met een burgeroorlog in Iran. Geheel in stijl en volgens planning.

Hoezo Trump is een ander soort president? Hij is net zo oorlogszuchtig als de presidenten voor hem. Hij danst net zo naar de pijpen van de wapenlobby.
– De CEO van Fiat Chrysler stopt na 14 jaar onverwachts vanwege gezondheidsredenen.
– Frankrijk heeft bij de G20 een stokje gestoken voor een Amerikaans handeltje. Frankrijk weigert mee te werken aan een voorstel van de VS zolang de VS extra tarieven heft op Europese producten. Overigens zegt minister Mnuchin dat er economisch gezien nog geen gevolgen zijn voor de VS. Hij liegt, maar het zou eerder verbazen als hij niet zou liegen. Vooral boeren merken nu al flink dat de wereldhandel veranderd is door de invoering van importtarieven.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *