LADEN

Typ om te zoeken

Aflossen van de hypotheek

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Aflossen van de hypotheek

Is dat interessant?
De vraag is altijd wat je doet met het geld vanuit de hypotheek en hoe veel rente je voor dat geld moet betalen.
Stel even, je hebt een hypotheek met 2% rente en je hebt 50.000 euro om eventueel af te lossen.
Als dat geld op de spaarrekening staat, dan is extra (boetevrij) aflossen dubbel winnen.
Niet alleen betaal je dan geen 2% rente meer, maar je verliest ook geen 9% inflatie op je spaargeld. De inflatie is nu immers 9%.
Maar… Als je die 50.000 euro inzet voor degelijke beleggingen die een kans maken om een aardig rendement op te leveren, dan is het interessanter om het geld te houden.
De vraag is uiteraard hoe lang de inflatie zo hoog blijft. Het ziet er nu niet goed uit, maar die hoge inflatie kan ook ineens weer over zijn. (Het kan ook nog erger worden)
Les vooral tot het einde van dit artikel!
Stel even, je betaalt nu 4% of meer… Dan kost je dat behoorlijk wat geld aan rente. Aflossen is dan nu zeker te overwegen… maar…
Vergeet niet dat je hypotheekschuld nu ook 9% inflatie kent. Dat geld dat je moet aflossen krijgt nu ook 9% koopkrachtvermindering. Als je schulden hebt, dan is inflatie dus veel minder erg! ALS… je maar geld probeert te verdienen met de cash die je beschikbaar hebt! Dat hoeft niet eens 9% te zijn. Ieder rendement is met geld dat je goedkoop geleend hebt interessant, als het maar meer is dan de rente die je er op moet afdragen.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *