LADEN

Typ om te zoeken

Afhankelijkheid fossiele energie

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Afhankelijkheid fossiele energie

De reden dat Rusland in ongeveer een jaar tijd drie landen over nam, heeft alles te maken met onze afhankelijkheid van fossiele energie.
Drie landen over nam? Waar heb ik het over?
De meeste Nederlanders weten het niet, maar Oekraïne was al het derde land op rij. De eerste was Wit Rusland. Door de zittende dictator onterecht aan de macht te houden was Rusland in staat dit land weer in te lijven zonder dat er veel levens verloren gingen. Er vielen wel wat slachtoffers, maar dat telde ook in het westen niet. Dat waren immers maar mensen die niet tegen hun verlies konden. Hun verlies nadat ze de verkiezingen gewonnen hadden en door Rusland opzij geschoven werden.
Het tweede land was Kazachstan. Daar waren protesten en Rusland hielp die met soldaten in de kiem te smoren. Zonder veel verliezen was het tweede land veroverd.
Vinden we het gek dat de Russen volkomen onvoorbereid Oekraïne introkken? Dit zou toch gewoon een derde makkelijke intocht worden?
Wat heeft fossiele energie er mee te maken?
Rusland krijgt dagelijks meer dan 300 miljoen dollar toegestuurd. Het geld klotste tegen de plinten in Rusland. Het leger kreeg miljarden en wat ze maar wilden hebben, er was geld voor. Op papier was het Russische leger ongehoord sterk.
Putin zag er totaal geen gevaar in om dus ook Oekraïne binnen te vallen.
Willen we het Russische gevaar dus indammen, dan moeten we af van fossiele energie. We moeten af van ongehoorde hoeveelheden geld die naar Rusland vloeien. We financieren de Russische oorlogen.

Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *