LADEN

Typ om te zoeken

Adviseurs zijn losers (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Adviseurs zijn losers (Tom Lassing)

Ik las in een groep die ik op Facebook volg deze uitspraak van een deelnemer. Hij verbaasde zich er over dat alle adviseurs die hij las nu negatief over bitcoin waren, terwijl hij in 2017 de meeste winst er mee gemaakt had.
Met die uitspraak wil hij aantonen dat adviseurs ‘dom’ zijn en hij heeft dat domme advies dus niet langer nodig.
OK.
Ik ben een andere mening toegedaan.
Immers is de bitcoin één van de meeste winstgevende beleggingen in 2017 GEWEEST.
Moet je als adviseur dan positief WORDEN of BLIJVEN als 2018 aanbreekt?
De persoon in kwestie kiest NU voor bitcoin, omdat het hem in 2017 zoveel winst bracht. Prima besluit met je eigen geld, maar als je professioneel advies geeft, dan kan dát niet je enige motivatie zijn.
Je moet dan bijvoorbeeld ook kijken naar de trend in crypto’s. Feit is namelijk dat het aandeel van bitcoin in de crypto markt snel aan het afnemen is. Eindelijk worden consumenten wakker en zien ze steeds meer in dat bitcoin de stoommachine binnen het cryptotijdperk aan het worden is. Andere munten hebben technologische voordelen die bitcoin mist. Bitcoin kan nu, door de te hoge transactiekosten en haar enorme energieconsumptie, geen serieuze munt voor transacties zijn. Het is nu dus een munt, zonder een munt te zijn. Hoe lang hou je zo’n gekte nog vol?
Bitcoin is echter wel nog altijd de meest bekende cryptomunt en die voorsprong haal je niet in één keer weg. De grote hype zit dus nog in bitcoin, maar de vraag is, hoe lang mensen nog willen speculeren in een munt die geen munt is.
Kortom, is dit nog wel een degelijke belegging, als ze dat ooit al was?
Als professionele adviseurs dus afraden om er iets in te doen, dan zou ik dat zien als een degelijke adviseur. Ben je het er niet mee eens, misschien zoek je dan gewoon geen degelijke adviseur. Zeur dat niet en gok gewoon wat verder en hoop dat je geluk blijft aanhouden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *