LADEN

Typ om te zoeken

Kernfusie, is het de toekomst? (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Kernfusie, is het de toekomst? (Tom Lassing)

De geleerden kozen ooit voor de ontwikkeling van kernenergie door uranium te verrijken. Dat was de beste manier om het gereguleerd te krijgen, want het was al duidelijk dat het uranium ook gebruikt kon worden voor wapens. Dat klinkt misschien gek, maar was dat niet het geval geweest, dan hadden we geen kernenergie gehad.
Geleerden hadden namelijk indertijd ook kunnen kiezen voor kernfusie.
Nadeel is, dan kan geen kernwapen gemaakt worden.
Kortom, was geen geld voor en onderzoek viel vrijwel stil.
Al het leven op aarde is mogelijk dankzij kernfusie. Het is dus niet zo dat het proces onnatuurlijk is. De zon is namelijk één grote kernfusie centrale.
De zon krijgt kernfusie voor elkaar doordat er een enorme druk heerst waardoor atomen samen kunnen smelten.
Willen we dus kernfusie op aarde creëren, dan zullen we een enorme druk moeten kunnen leveren. De uitdaging was tot nu toe steeds om dat te doen met minder energie dan er uiteindelijk uit komt.
Tot op heden is dat niet gelukt.
We kunnen wel kernfusie creëren op een enorm kleine schaal, maar het kost meer dan er uit komt. Beetje achteruit fietsen dus.
De wiz kids van Lockheed Martin zegt nu bezig te zijn met een doorbraak.
Over tien jaar kunnen ze het leveren.
Ik ben sceptisch. Ik denk dat ze er mee bezig willen en een idee hebben, maar dat ze vooral geld nodig hebben. Door dus nu enorm positief naar buiten te komen hopen ze geld te verkrijgen waarmee hun hoop misschien over tien jaar alsnog werkelijkheid kan worden.
Lockheed is erg karig met gegevens. Dit maakt heel wat mensen enorm argwanend. Vooralsnog ga ik er van uit dat ook Lockheed in 2028 nog geen werkende kernfusie centrale online heeft. U mag me er in 2028 op aanspreken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *