LADEN

Typ om te zoeken

500 euro per maand per huishouden (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

500 euro per maand per huishouden (Tom Lassing)

De Vereniging van Huiseigenaren van VvE Osdorp is bijna failliet. Een ramp, want de koopflat heeft dringend noodzakelijk onderhoud nodig. Enkele balkons zijn al tot verboden gebied verklaard. Het is simpelweg te gevaarlijk geworden.
De VvE heeft te lang te weinig geld gespaard en iedere bewoner/eigenaar hield de kop in het zand.
De maandelijkse onderhoudskosten bij de driekamerflats gaan nu omhoog van 253 tot 413 euro. Bij de grotere vierkamerflats gaan deze kosten omhoog van 288 tot 448 euro.
Dat maakt de koopflats onaantrekkelijk voor kopers.
Alleen als de vraagprijs fors omlaag gaat kan een koopflat met een maandelijkse extra last van bijna 500 euro toch nog interessant worden. De eigenaren zijn nu gevangene van hun eigen koopflat geworden.
Het lijkt er op dat dit geen losstaand feit is. De wethouder in Osdorp waarschuwde recent al dat veel meer VvE’s in Osdorp in de financiële problemen komen. Bewoners reserveren via de VvE veel te weinig geld voor groot onderhoud.
Uiteindelijk moeten de bewoners het geld voor onderhoud toch echt zelf ophoesten. Dat moet een huiseigenaar ook als er een probleem met zijn of haar koophuis is. Dat zit nu eenmaal vast aan bezit. Ook VvE’s moeten dus niet proberen het een probleem van de samenleving te maken. Dat is het immers niet.
De grote vraag is of het uiteindelijk wel zo interessant is om nog gezamenlijk onroerend goed te kopen. Het is immers een loterij of je nog net op tijd je bezit kwijt kan raken voor de bom barst.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *