LADEN

Typ om te zoeken

Popular vote (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Popular vote (Tom Lassing)

In de VS is de discussie over het eerlijk of oneerlijk zijn van het kiessysteem nooit zo fel geweest als nu. Toch gaat er niets veranderen. Immers is degene die het wilde veranderen verkozen en degenen die dachten er van te profiteren hebben nu vier jaar lang niets te zeggen.
De verdeling van de stemmen is zo geregeld omdat men niet wil dat een staat met veel inwoners te veel te zeggen krijgt over staten met weinig inwoners.
Dat is een goed uitgangspunt, maar vervolgens kan je je afvragen waarom er een Noord en Zuid Dakota moet zijn of een Noord en Zuid Carolina. Door deze verdeling hebben vrij dunbevolkte staten onevenredig veel zeggenschap in de Amerikaanse politiek. De wens om dus één probleem op te lossen, creëerde een ander probleem.
De smet op Trumps verkiezing is dat hij niet de meeste stemmen had. Immers kreeg Hillary drie miljoen meer stemmen dan Donald.
Aan de andere kant was dit vooraf bekend. Je kan er dus wel over blijven mekkeren, maar er heeft acht jaar lang een democratische president gezeten die er niets aan heeft gedaan.
Blijkbaar is dit een punt waar ze niets aan gaan doen en graag over blijven zeuren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *