LADEN

Typ om te zoeken

100% garantie op de inleg

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

100% garantie op de inleg

Een Nederlandse vermogensbeheerder geeft via een Engelse aanbieder een 100% garantie op een beleggingsproduct. U kan beleggen en de garantie is er dat u in ieder geval uw inleg terug gaat krijgen.
Deze Engelse beheerder heeft naar eigen zeggen een historisch rendement van 24%.
Nu zal dat nog niet al te lang zo zijn, want Warren Buffett haalt de 20% op jaarbasis nog niet en als je dus als beheerder structureel meer dan die 20% weet te halen en meer dan zeg 10 jaar lang al, dan loop je in de kijker.
Is het mogelijk, een 100% inleggarantie?

100 garantie
– Ja, dat is het, en het is niet zo heel moeilijk. De vermogensbeheerder heeft naar eigen zeggen een verzekeringspartij bereid gevonden. De vermogensbeheerder had het ook zelf kunnen doen.
Het is namelijk een kwestie van put opties goed inzetten.
Het gaat echter ten koste van rendement, want de afdekking kost veel geld.
De vraag is dan ook of het wel echt op de inleg is. Vaak zie je dat je 10.500 moet betalen, waarbij 10.000 belegt gaat worden. Die 10.000 is dan de inleg. Die extra 500, die een andere benaming heeft gekregen, is grotendeels voor de bescherming. Zo betaal je in feite zelf de bescherming.
Als een verzekeraar het slim oppakt, dan kan het ze nog veel geld opleveren. Zou de vermogensbeheerder het namelijk inderdaad goed blijven doen, dan kan de dekking kostenneutraal naar boven opschuiven. Ze dekken dan op een gegeven moment 12.000 af, terwijl er maar 10.000 naar de klant hoeft te gaan, zou de portefeuille enorm in waarde dalen.
Is de opzet uniek? Neen. De clickfondsen hebben al eerder bestaan. Ze raakten eind jaren negentig uit zwang toen de beurzen maar door bleven stijgen.
Wat nu wel uniek is, is dat het naar het er uitziet gaat om een investering in futures. Vroeger ging het steevast om aandelenbeleggingen. Dat ging al vaak genoeg mis voor de klant. Maar… die kreeg na jaren in ieder geval de inleg terug…

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *