LADEN

Typ om te zoeken

Verhuurhypotheek

Uncategorized

Verhuurhypotheek

huurmarkt

Woonfonds is heel slim in een nieuwe markt gestapt. Steeds meer particulieren kopen er woningen bij om te verhuren. Die mensen hebben een ander risicoprofiel dan wie een huis koopt om er zelf in te wonen.
Huurders zijn minder zuinig op de woning, maar aan de andere kant zijn de eigenaren van de te verhuren woningen financieel in betere staat. De risico’s voor de bank liggen dus anders.
In feite in het onroerend goed in verhuurde staat minder waard, maar is de financiële draagkracht van de woningeigenaar veel groter.
De te betalen rente ligt iets hoger dan bij reguliere hypotheken. Banken maken er dus wel gebruik van om de rente iets op te trekken. In mijn geval wordt de rente 3,25% daar waar ik als eigenaar/bewoner een rente van 2% zou betalen.
Als nieuwe verhuurder moet je vooraf goed rekenen. 3,25% is nog altijd een heel interessante rente. Ik betaal voor mijn woningen in Detroit momenteel tenminste 6% rente.
Met 3,25% zou ik dus bijzonder gelukkig zijn.
Ga je de crowdfundingmarkt op, dan kom je er niet met rente onder de 5%.
In die zin is het een scherpe aanbieding. Het feit dat je meer moet betalen dan als bewoner eigenaar is niet eerlijk, maar wat doe je er aan?

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *