LADEN

Typ om te zoeken

Vedior Beurs Analyse

Uncategorized

Vedior Beurs Analyse

Vedior beurs aandelen koersen technische analyse grafiek

4 jan 2008

Dit kan wel eens de laatste analyse van Vedior worden. De koers ligt stil en het ziet er nog niet naar uit dat er een strijd om Vedior gaat losbarsten. De enige vraag die er nu nog kan zijn, is of een investering in Vedior interessant is om een belang in Randstad op te bouwen. Het bod is 9,50 cash en 0,32759 aandeel Randstad per aandeel Vedior. Voor de beste deal had u de aandelen Vedior al voor het bod moeten hebben. Ik doe nu niet mee.

3 dec 2007

Randstad wil Vedior overnemen
Voor een bedrag van 20,19 wil Randstad concurrent Vedior wel over gaan nemen. Randstad maakt daarbij handig gebruik van de enorme koersdalingen in de sector. Het bod ligt nu zoveel hoger dan de beurskoers, dat het om die reden al bijna zeker moet slagen. Bij aankondiging deed Vedior namelijk 12 euro. Afgelopen juli deed Vedior nog een koers van boven de 23 euro. De prijs is dus niet belachelijk, eerder was de daling vanaf juli belachelijk. Randstad pakt de haar geboden kans slim op. Beleggers die nu nog willen profiteren zijn te laat. Op 19 november schreef ik al dat de daling belachelijk was, maar op dat moment ging de daling alleen maar verder. Zo’n overname zie je niet snel aankomen en ik heb deze prachtige stijging dan ook gemist, net zoals ik overigens de daling vrijwel helemaal gemist heb.

19 nov 2007

Wat is het toch met de uitzenders dat ze in koers moesten halveren? In juli stonden we nog boven de 23 euro. Nu staat er nog geen 13 op het bord! Ik ‘zie’ het niet waarom de afstraffing zo enorm moet zijn, maar ze is wel een feit. Misschien biedt het kansen, maar vooralsnog gaat de daling alleen maar sneller.

29 okt 2007

Helaas, helaas. De ingenomen positie is al snel door de stoploss gegaan. Positie is gesloten, we staan weer aan de zijlijn.

23 okt 2007

Na een enorme daling van 23 naar net boven de 16 lijkt het nu tijd geworden dit aandeel vanwege technische redenen op te pakken. Kopen rond de 17 euro. Stoploss 15,95.

6 sep 2007

Een vallend mes, en hoe diep kan het nog vallen? Achteraf gezien is dit één van de voorbeelden waarbij de stoploss op 22,35 fantastisch gekozen was. De koers is nu te vinden onder de 17. Het is daarmee niet gezegd dat de bodem er is, maar het is wel duidelijk dat de zomer hype wel uit de koers is. Het zou me dan ook niet verbazen als rond dit niveau de steun wel gezonden gaat worden. De reactie doet me denken aan de cyclische bewegingen van de staalconcerns in de jaren negentig. Is de uitzendbranche de huidige cyclische sector geworden? Wie zijn de verkopers geweest en met welke kennis hebben ze zo massaal en fors afscheid genomen? Het is immers niet alleen Vedior, maar ook Randstad en andere uitzenders zijn keihard geraakt. Met een verwachte K/W van 12,6 over 2007 is het aandeel niet duur. Toch wil ik niet instappen. Als ik naar de grafiek van de laatste tien jaar kijk, dan zie ik een kantelpunt rond de 13 euro. Dat is me nog net te ver weg en ik wil eerst aanzien hoe ver deze afwaardering gaat.

17 aug 2007

De stop loss op 22,35 was indertijd een goede zaak. De koers is daarna terug naar onder de 17 gegaan. Die winst is op de oude trade is dus binnen en de trade van 8 aug was helaas geen winstgevende. We kunnen rustig gaan kijken of we de stukken tegen de veel lagere koersen nog weer terug willen kopen. Ik heb in dit marktklimaat en met een aandeel als Vedior nu even geen haast. Ik wil eerst een trendomkeer zien voor ik daadwerkelijk weer instap.

8 aug 2007

De stoploss heeft ons bij Vedior gered. Net voor de ‘grote daling’ van 22,35 naar 18,5 waren we er uit. Het lijkt nu tijd voor een instap, nu de steun van de gap op 18,2 het gehouden heeft. Nu instappen met stoploss end of day op 17,9.

6 juli 2007

Stoploss Vedior gaat naar 22,35. (Was 20,8)

14 juni 2007

De steun ligt nu bij 20,8. Instappen met stoploss op dat niveau.

15 mei 2007

De stochastic heeft de laatste maanden weinig meerwaarde gehad bij dit aandeel. Al vanaf februari volgen de verkoopsignalen zich snel op. Meestal volgt dan een miniem stukje daling maar daar blijft het bij. De koers ging ondanks al die verkoopsignalen van 16 naar boven de 20. Nu ook de RSI een verkoopsignaal heeft gegeven lijkt het even minder verstandig alsnog in te zetten op een stijging.

25 apr 2007

Het aandeel maakte een nieuwe top, maar gisteren ontstond een enorme upper shadow die bijna wel een capitulatie lijkt in te houden. Pas boven de 17,8 end of day kan overwogen worden long te gaan. Op dit moment zou ik echter eerder overwegen short te gaan, met stoploss op 17,8.

27 mrt 2007

Als we kijken naar de langjarige grafiek van Vedior, dan wordt heel duidelijk dat rond de 18 euro een belangrijke weerstand ligt. Na 2000 is er slechts één keer een opwaartse doorbreking geweest en die was heel kortstondig. Onder dat niveau raad ik u aan om niet long te gaan. De kans dat we er andermaal op gaan stuklopen is gewoon te groot. Bij tests van dit soort overduidelijke weerstanden gaat het in 4 van de 5 keer verkeerd en wordt de weerstand niet doorbroken. Beter is het te wachten op de doorbreking. De test van de uitbraak is een beter moment om in te stappen. De kansen op succes zijn dan veel groter.

9 feb 2007

Ook Vedior verloor gisteren. Intraday was het op een gegeven moment 5% verlies, maar uiteindelijk was het slechts een verlies van 2,3%. Ik was al geen koper en daar blijf ik bij.

5 feb 2007

Heel even leek er vorige week een doorbraak bij Vedior te zijn, maar de dag erna was het feest weer over. Het ziet er niet sterk uit. Het lijkt me niet verstandig hier te gaan handelen.

10 jan 2007

Een maand geleden stond het aandeel op 14,3 en was ik niet onder de indruk. Ik zag dat toen mis, want de koers steeg naar 16 euro. Toch in een maand tijd 10% winst die ik misliep. Wat we nu echter zien is dat de koers de top van oktober niet serieus weet te breken. Zowel Stochastic en RSI geven verkoopsignalen. Ik blijf dus nog altijd van dit aandeel af.

7 dec 2006

Vooralsnog blijft Vedior nog even niet interessant. Het enige voordeel dat ik nu zie is een heel voorzichtige poging een iets hogere bodem te vormen. Het is nog wel heel pril en erg onzeker. Geen reden om er op in te zetten. In mei stond het aandeel nog boven de 18 euro. Nu is het aandeel onder de 14,5 te vinden. Geen beste beurt, al is het aandeel over 2006 wel hoger. We begonnen het jaar namelijk op een stand van onder de 13 euro.

13 nov 2006

De vorige analyse zat er goed op. De verhoogde stoploss bracht door de flinke koersdaling geen soelaas, dus op de eerdere stoploss wel 26 of 27 oktober afscheid genomen. We zagen vorige week een zwak herstel, maar onder het 50 daags gemiddelde en onder de 14,9 zie ik geen reden om long te gaan. Voor short gaan zie ik op dit moment helemaal geen reden.

11 okt 2006

De stoploss bij Vedior gaat omhoog naar 15,3. De Stochastic gaf gisteren een eerste verkoopsignaal. Geen reden om direct te verkopen, wel reden om de stoploss even op te trekken en winst te nemen als de correctie inderdaad komt.

5 sept 2006

Het herstel is half augustus van start gegaan. Met stoploss op 14,75 kan een long positie ingenomen worden.

7 aug 2006

De vorige instap was geen succes. Met een klein verlies is indertijd afscheid genomen. er is op 13,5 een steun te vinden. Vooralsnog lijkt het erop dat we die steun gaan testen. Ik blijf hier gewoon even af.

4 jul 2006

Het eerste herstel is een feit. Instappen long met stoploss op 15,95.

8 jun 2006

De stoploss naar 17,95 brengen was indertijd een goed idee. Daarmee is vrijwel alle winst op tijd vastgeklikt. Wanneer kunnen we weer instappen? Vooralsnog niet. Ik ga hier even aan de zijlijn staan.

9 mei 2006

Wie op basis van de vorige update een long positie heeft ingenomen kan de stoploss naar 17,95 brengen. De top lijkt even gezet, maar als u het aandeel wat ruimte geeft kan het mogelijk nog (veel) verder.

4 apr 2006

Bij Vedior is de winst genomen. De koers wist daarna toch iets te herstellen, maar veel heeft het niet om het lijf gehad. Pas bij een doorbreking van de 17 euro zou weer aan long gaan gedacht kunnen worden. Nu is het spel hier even gespeeld.

6 mrt 2006

Een verdere stijging lijkt er bij Vedior toch niet in te zitten. Aandeelhouders zouden op 15,75 de stoploss kunnen leggen, zodat de winst niet verloren gaat. Zolang geen nieuwe top gemaakt is zou ik op technische gronden van dit aandeel afblijven.

7 feb 2006

Vorige week is het aandeel ” los’ gekomen. Gisteren zagen we een Doji verschijnen. Als dat vandaag een donkere candle wordt kunnen we terug naar 14 euro. Toch zou ik op die daling niet willen inzetten. Eerder is een eventueel stukje correctie een mooi moment om alsnog in te stappen. Het is dus een aandeel om in de gaten te gaan houden. Op dit moment zou ik echter nog niets doen.

27 okt 2005

Een aandeel waar ik maar niet aan kan wennen is Vedior. Ik blijf het een Midcap aandeel vinden terwijl het toch deel uitmaakt van de AEX. Het aandeel zit een een enorme daling die nu al 10 jaar gaande is.
Wel is het zo dat de koers herstelde van een dip die het in 2003 naar bijna 5 euro bracht. We staan nu al vanaf eind 2003 rond de 12 euro. Wie in november 1999 een aandeel kocht, die zal constateren dat er in zes jaar vrijwel niets aan de koers veranderd is.

————

Als u zelf dit soort analyses wilt maken zijn er twee dingen nodig. De eerste is een programmaatje zoals StockTrends, dat u 30 dagen gratis kunt gebruiken, maar wat daarna ook slechts 45 euro per jaar kost. U vindt dit programma op www.next150.com. Verder heeft u kennis over candles nodig. De belangrijkste patronen vindt u gratis op www.beursbox.nl. Een goed boek hierover is Japanese Candlestick Charting Techniques Second Edition van Steve Nison. U kunt het via de bookstore bestellen. Ik raad het u van harte aan, ik werk er zelf dagelijks mee.

De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Tom Lassing en Pro Gain BV houden geen aanzienlijke belangen in binnen Europa gelegen beursgenoteerde ondernemingen.
Het kan zijn dat Tom Lassing privé een kleine positie zal innemen conform zijn analyse en advies. U dient daar bij de beoordeling van de analyse rekening mee te houden.
Er zijn geen afspraken met banken of brokers over vergoeding omzet op basis van de gegeven adviezen. Ook als adviezen van Tom Lassing via andere aanbieders tot u komen is er geen sprake van een betaalde bijdrage. De analyses worden altijd gratis verstrekt aan derden met slechts de afspraak dat er een werkende link naar www.beursbox.nl onder staat.

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *