LADEN

Typ om te zoeken

Goudkorting niet blij

Uncategorized

Goudkorting niet blij

De eigenaar van goudkorting was eerder deze week niet blij met mijn artikel. Ik kan me daar iets bij voorstellen. Hij heeft de pech dat ik niet alleen geen voorstander ben van zo’n opzet, maar hij heeft daarbij ook de tegenvaller dat zijn vorige opzet nog altijd geen succes is. De mijn in Tanzania leverde op een gegeven moment niet meer uit en klanten die daar de dupe van werden, wachten al ruim twee jaar lang op hun goud.
Ik ben mede daardoor geen voorstander van zijn nieuwe aanbieding. Immers, dat is precies waarom ik beleggers indertijd heb afgeraden om er in te stappen!
Het is in mijn ogen gewoon geen goede opzet en aanbieding. Het gaat me dan niet om de opzet van de korting, maar het gaat me om de opzet om met name goud te kopen.
Waarom koop je als particulier in mijn ogen het beste fysiek goud? Als je slim bent… om het te laten dienen als spaargeld. Het appeltje voor de dorst voor later.
Kortom, daar wil je toch geen risico mee lopen?
Als je via Goudkorting goud op termijn koopt, dan neem je wel degelijk een enorm risico, want de goudmijn moet nog maar gaan leveren. Ik was daar enkele jaren al niet enthousiast over en tot op heden heb ik helaas gelijk gehad. De goudmijn in Tanzania leverde inderdaad niet uit. Ze beloven het binnenkort wel te doen, maar dat lezen de klanten ondertussen ook al sinds er niet meer uitgeleverd werd.
Als consument moet je toch niet zulke risico’s met in feite spaargeld willen nemen.
Of… je hebt als consument niet begrepen waarom je in feite fysiek goud zou willen kopen. In dat geval is mijn waarschuwing des te belangrijker, want vooral onwetende consumenten moeten heel helder hebben welke risico’s ze lopen.
Het gaat me er niet om of de aanbieding legaal is. Ze is er en hoewel de overheid al wel optreedt tegen enkele aanbieders, is het niet aan mij om te bepalen of iets legaal of niet legaal is. Waar het mij om gaat, is of het slim is om zo’n transactie in fysiek goud te doen.
Daarop is mijn antwoord: NEEN.
Je neemt als consument dan in mijn ogen veel te veel risico met wat in feite je spaargeld is. De korting op het goud is het risico gewoon niet waard.

Op Internet wat ontevreden klanten vanuit de recente mail actie van Goudkorting. Neem het dus niet zo maar van mij aan, maar doe onderzoek! https://nl.trustpilot.com/review/goudkorting.nl

Goudkorting had strategisch gezien beter kunnen starten vanaf het moment dat het vorige probleem opgelost was. Nu hangt dat oude probleem nog altijd boven de markt. Ik begrijp wel waarom ze nu de deal met de Canadese mijn al willen oppakken, maar zo maak je je het jezelf wel heel moeilijk.

Dan de vraag of ik het wel interessant zou vinden als het bijvoorbeeld koper of olie was… Het punt is, het is de bedoeling dat ze daadwerkelijk fysiek uitleveren. Wat heb je als particuliere belegger aan fysiek koper of olie? Het antwoord is … niets.
Het zou dan toch een andere aanbieding moeten worden waarbij je dan de marktprijs zou krijgen. Je koopt dan in feite een soort optie op wat het onderpand ook maar is. Nu is het punt, daar zijn opties voor verzonnen, dus waarom zou je in de producten zelf beleggen?
Ik begrijp waarom mijnen een dergelijke aanbieding willen doen. Het is voor hen goedkoop geld en weinig risico. In feite verkopen ze hun goud vooruit. Ook daar zijn in de financiële markt al heel lang producten voor. Als een mijn het dus ondanks het bestaan van die financiële producten via particuliere beleggers wil opzetten, dan hebben de profs er blijkbaar geen oren naar. Waarom niet vraag ik me dan af. Om u als particuliere belegger een plezier te doen? Dat zou me enorm verbazen.

Ik heb de initiatiefnemer achter Goudkorting de afgelopen jaren een paar keer aan de telefoon gehad. Hij lijkt me een bevlogen ondernemer. Hij kreeg een aanbieding voorgelegd en hij zag er brood in. Dat is natuurlijk prima.
Ik schrijf een nieuwsbrief waarbij ik op zoek ga naar interessante producten voor mijn lezers en waarbij ik ze waarschuw voor producten die ik niet zo goed vind. Ik dit geval kwamen we daarom tegenover elkaar te staan. Dat is bijzonder spijtig, maar kan gebeuren vanuit onze rol die we hebben gekozen. Dat is niets persoonlijks. Ik heb dan ook geen ruzie of boosheid naar die ondernemer toe. Ik begrijp ook wel waarom hij niet blij is.
Strategisch vind ik het gewoon geen goed product. Ik heb er te veel vragen bij. Bij twijfel niet doorlopen heb ik altijd geleerd.
Laat het dus overduidelijk zijn dat ik hier de nodige twijfel heb.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *