LADEN

Typ om te zoeken

Amazons unieke opzet

Uncategorized

Amazons unieke opzet

Amazon behaalde in het VK een omzet van bijna 15 miljard euro en betaalde over die enorme omzet slechts 6,8 miljoen euro aan vennootschapsbelasting. Leuk voor Amazon, maar hun producten zijn zo goedkoop omdat anderen die lage lasten niet hebben. Door dit belastingcadeautje worden andere marktpartijen dus zwaar benadeeld.
Volgens Jeff Bezos hebben ze die lage belasting omdat ze ook weinig winst maken vanwege de lage marges.
Dat is geen toeval. Jeff Bezos is er een meester in om zijn bedrijf zo neer te zetten dat ze geen winst maken. Managers die trots komen melden dat hun divisie winst heeft gemaakt worden ontslagen.
Winst is immers verlies, want dan moet je belasting betalen. Breng je verkoopprijs dan liever omlaag zodat je de goedkoopste in de markt bent, maar MAAK GEEN WINST.
Jeff Bezos kan zo werken, want er is geld zat. Hij kan op de beurs net zo veel geld halen als hij maar wil hebben. Daarnaast heeft hij zelf nog wel een paar miljard liggen die hij eventueel kan inzetten.
Dat terwijl kleine bedrijven dat voordeel niet hebben. Die moeten het doen met de winst die ze maken en die hebben niet de voordelen die Jeff Bezos bij de overheid kan afdwingen.
Een eerlijker speelveld zou zijn als de voordelen van de grote bedrijven ook zouden gelden voor alle andere ondernemingen. Krijgt er dus één een korting, dan krijgen ze dat allemaal.

Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *