LADEN

Typ om te zoeken

We’re doomed, doomed!

site

We’re doomed, doomed!

Wie Dad’s Army, de oubollige comedy serie over de Engelse home guard in de Tweede Wereldoorlog kent, zal de schot Frasier dat nog zien en horen zeggen. Een prachtige figuur die met zijn borstelige wenkbrauwen veel weg had van een uil. Afgelopen maandag had de Londense beurs geluk. De computersystemen vielen zeven uur lang uit in een stijgende beurs. Dat was een geluk, want zo’n uitval had in een net ze sterk dalende beurs een bloedbad ingehouden.
We’re doomed, omdat we voor de handel volkomen afhankelijk zijn van de systemen. Als ze uitvallen zullen u en ik daar niet zoveel last van hebben. De grote fondsen en dan vooral de gokkende hedge fondsen, en dat zijn er nogal wat, zitten dan met hun maximale hefboom posities echt klem. Zo klem, dat na zeven uur de conclusie kan zijn dat ze simpelweg niet meer bestaan. Zo extreem kan het gaan.
Afgelopen maandag was een mooie waarschuwing.
Niemand heeft er ook maar iets van geleerd. Er is geen back up systeem, er is geen oplossing. Als de klap een keer verkeerd valt, dan doet ze dat…
Onze hele economie is daarmee afhankelijk geworden van een aantal techneuten die de beurssystemen up and running moeten houden. Dat gaat 100% zeker een keer mis.
We’re doomed, doomed!

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *