LADEN

Typ om te zoeken

Zonnevelden

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Zonnevelden

In mijn woonplaats nu consternatie, want maar liefst 20 voetbalvelden aan zonnepanelen velden gaan worden aangelegd.
Dat klinkt dramatisch, maar het betreft twee losse zonnevelden met de omvang samen van naar het schijnt 20 voetbalvelden. Volgens mij is het minder, maar afronding maakt het zo’n mooi getal.
Eén veld kunnen de meeste dorpsbewoners nog niet vinden als ze de naam van de weg horen waar het komt te liggen. Ze zijn er nog nooit geweest en hebben het veld nog nooit gezien. Het andere veld komt min of meer schuin achter mijn woning en kan je feitelijk niet omheen zo zichtbaar is het straks.
Volgens één van de tegenstanders is het schandelijk, want het is industrie.
Ik ben het daar niet mee eens.
Toen de boeren nog met paarden werkten, hadden ze velden vol staan voor de voeding van de paarden. Die velden waren in feite de brandstof voor de werkpaarden aan het verzorgen. Nu is het nog altijd de boer, maar deze produceert energie in de vorm van elektriciteit uit panelen. Nog altijd een tijdelijke zaak, want na 25 jaar moet het allemaal geoogst zijn.
Volgens de tegenstanders moeten ook eerst maar eens de daken volgelegd worden.
Dat klinkt zo mooi, maar in de praktijk is het een dooddoener. Zo hebben we een Aldi distributie punt hier in mijn woonplaats. Een enorme hal met een prachtig plat dak. Maar… Het dak is er niet voor gemaakt EN er zijn plannen het distributiecentrum te sluiten. De zekerheid van dat gebouw valt dus weg.
Daarbij werkt de verzekering vaak niet mee als het gaat om daken van bestaande bedrijfspanden.
Maar we willen wel allemaal elektriciteit EN we vinden het vreselijk dat het klimaat zo veranderd, met overstromingen tot gevolg… Maar zonnevelden… Neen, dat kan écht niet. Zo lelijk!

Mijn hoop is dat het veld schuin achter mijn huis ‘netjes’ aangelegd gaat worden, met een groenzone er omheen en de panelen zo gelegd dat schapen er kunnen grazen en het veld dus ook veel planten ruimte gaat bieden. Goed voor de biodiversiteit. Nu is het al jaren een grasveld zonder onkruid (vanwege het gespoten gif). Qua natuurwaarde waardeloos.
De panelen bieden straks dus voor de natuur veel meer dan het huidige gebruik van het veld.
Ik hoop daarbij ook dat ik er financieel in kan investeren. Niet voor de energie, maar puur omdat dit naar mijn idee een winstgevende manier is om dit verder vrij waardeloze veld toch een waarde te geven.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *