LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 27 juli 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 27 juli 2021

  • Premier Rutte heeft weer eens gelogen… Vanwege MH17 en De Krim hebben we geen relatie met Rusland… Behalve dan dat ambtenaren gewoon in gesprek met Rusland bleven over de gasleveringen. Maar zei Rutte vervolgens, ze mogen geen afspraken maken. Behalve dan dat ze dat wel hebben gedaan. Binnenkort hebben we het Kabinet Rutte 17… We blijven zo stom om deze ras leugenaar premier te laten zijn.
  • Opmerkelijke uitspraak: De CEO van sigaretten fabrikant Philip Morris zou graag zien dat de politiek sigaretten binnen tien jaar gaat verbieden. Hoe sneller sigaretten verdwijnen, des te beter is het! Het vergelijkt het met auto’s waarbij na een bepaalt moment de verbrandingsmotor verboden gaat worden. Alternatieven op de sigaret zijn gezonder, maar de perceptie is dat dit nog niet het geval is. De politiek moet zich richten op die perceptie en moet duidelijkheid geven op het tijdspad. Philip Morris wil een bedrijf worden dat zich gaat richten op gezondheid.
  • De omzet van Tesla is verdubbeld tot 12 miljard dollar. Dan praten we over de kwartaal omzet over het tweede kwartaal. De verdubbeling is ten opzichte van het tweede kwartaal van 2020. Er werd een winst van 1,1 miljard gemaakt. Ook Tesla heeft nu last van chiptekorten. Die kunnen ze omzet vertragen de komende tijd. Veel van de winst komt omdat Tesla ook emissierechten verkoopt aan andere fabrikanten. Het leverde in het tweede kwartaal 354 miljoen op.
  • De relatie tussen de VS en China is en blijft voorlopig nog erg koel. Er is eigenlijk geen reden te bedenken waarom die relatie de komende tijd beter gaat worden. Er zijn te veel punten waar de landen tegenover elkaar staan.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *