LADEN

Typ om te zoeken

Zonnepanelenbereidheid bedrijven blijft achter

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Zonnepanelenbereidheid bedrijven blijft achter

zonnepanelen

De verduurzaming van de elektriciteitsbehoefte blijft bij Nederlandse bedrijven sterk achter. Een recent onderzoek in mijn woonplaats leverde het resultaat op dat van de 50 aanwezige ondernemers op het industrie terrein er slechts één zonnepanelen op het bedrijfsdak had liggen. Die ene heeft het gedaan om een punt te maken. Hij is ook de eerste in Nederland die enige tijd geleden heel zijn bedrijfsgebouw in hout heeft laten optrekken. Voor hem was winst maken niet de opzet. Hij wilde vooral laten zien wát je kan doen, zonder te kijken of het ook al rendabel was.
De andere ondernemers op het industrieterrein hebben nog geen zonnepanelen omdat je als grootgebruiker al een zodanig gunstig tarief hebt dat zonnepanelen op je kantoorpand niet snel terugverdiend kunnen worden. Daarbij komt nog eens dat verzekeraars tegenwoordig voor zakelijke klanten een extra verzekeringspremie vragen vanwege de panelen.
In Nederland zijn afgelopen jaar 23 branden ontstaan vanuit geplaatste zonnepanelen. De reden was eigenlijk iedere keer ondeskundige aanleg van het systeem. Dat het daarbij vooral ging om IN het dak geplaatste systemen maakt voor de verzekeraars niet uit. Die hebben de premies voor alle systeemeigenaren omhoog gegooid.
De lage energieprijs in combinatie met de hoge verzekeringspremie maakt dat het voor ondernemers met een niet extreem groot dak onrendabel is om het dak vol te leggen.
Ik geef ze dan geen ongelijk dat ze het ook niet doen. Daarmee laten we veel vierkante meters onbenut.
Misschien is het een idee om twee dingen te veranderen…

  1. Schaf de grootgebruikers korting af en lever iedereen in Nederland tegen dezelfde prijs energie.
  2. Dwing verzekeraars om aan te tonen dat er bij systemen die door erkende installateurs zijn aangebracht extra risico’s bestaan die een hogere premie zouden vergen. Zonder die onderbouwing geen hogere premies.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *