LADEN

Typ om te zoeken

Vermogen beheren

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Vermogen beheren

geld uitlennen, p2p lending, rente

Rijk worden is volgens de mensen die het zijn het makkelijkst. Rijk blijven is de grote uitdaging.
Ik denk dat ze daar wel een punt hebben.
Je moet immers wel weten om te gaan met financiële rijkdom.
Zo moet je goed kijken naar je uitgavenpatroon ten opzichte van de inkomsten. Als je gaat interen op je vermogen, dan zal dat vermogen in de toekomst minder rendement opleveren en dan moet je dus meer gaan verdienen wil je blijven uitkomen.
Het is een utopie te denken dat je het zo kan regelen dat je op de dag van de overlijden ook net je laatste euro’s opmaakt.
Dat moet je ook niet willen, want dan ga je die laatste maanden heel zenuwachtig over je resterende toekomst worden.
Het is echter ook weer zowat als je tientallen miljoenen hebt als je van ouderdom sterft. Dan heb je ook bepaalde dingen niet goed gedaan. De staat is dan echter heel blij met je, want een flink deel van je vermogen gaat dan via de belastingen naar de staat. Dat had je tijdens je leven beter kunnen regelen, maar wat weerhield je er van?
Voor de meeste mensen is te veel geld hebben niet het probleem. Dit artikel is dus voor die paar mensen die dat probleem wel hebben.

Wat te doen?

Ik raad hen aan te overwegen wat je met de warme hand kan weggeven aan anderen, zoals bijvoorbeeld de kinderen of goede doelen. Je hoeft het zelfs niet weg te geven. Misschien kan je het deels ook investeren. Bijvoorbeeld investeren in jonge ondernemers.
Je loopt dan wel de kans dat je probleem van te veel geld wel nog verder toeneemt…
Toch is het een goede zaak, want je zet je geld dat actief in voor een betere samenleving, ook als het naar (jonge) ondernemers gaat.
De kinderen ieder jaar een (belastingvrije) som geven is voor hen fantastisch en voor jou een mooie manier om met de warme had te geven. Overweeg ook om voor de kleinkinderen te investeren. Recent schreef ik al over deze opzet.
Als je daar geld op zet en de automaat aanzet, dan gaat dit geheel automatisch geregeld worden. De (klein) kinderen zullen op x moment verrast worden met een mooi startkapitaal. Immers gaat het om rendement op rendement en dat kan over jaren bezien heel hard gaan.
Hoe dan ook, zet kapitaal bewust in om voor jou te werken, maar ook om anderen daarmee te helpen. Het is echt zonde van alle inspanningen als je met tientallen miljoenen op de bankrekening komt te overlijden. Dan heb je echt een paar dingen in je leven verkeerd gedaan.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *