LADEN

Typ om te zoeken

Zonnepanelen verplicht

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Zonnepanelen verplicht

zonnepanelen

De Nederlandse overheid wil dat gemeenten de bevoegdheid krijgen om zonnepanelen op het dak te verplichten.

 • Wat een prachtige manier om heel veel mensen een enorme hekel aan zonnepanelen te laten krijgen!
  Zoiets kan alleen een ambtenaar bedenken. Laten we het maar gewoon verplichten.
  Ooh, u wilt een paspoort aanvragen? Heeft u al zonnepanelen? Neen, ooh sorry, dan kunnen we u geen paspoort verstrekken.
  U wilt uw baby aangeven? Dat kan, heeft u zonnepanelen?
  Nog dit jaar wordt de opvolger van het salderingssysteem bekend. De overheid gaat niet langer alle opgewekte energie subsidiëren. Dit houdt in dat u goed moet kijken wat u met de energie gaat doen die u opwekt als u niet thuis bent. Gaat u die energie opslaan in een accu en in de avond gebruiken. Misschien kunt u een deal met uw energie leverancier sluiten dat ze uw energie tegen een redelijke vergoeding afnemen of misschien is het beter om een deal met de buren te maken. Misschien willen die uw energie wel afnemen. Dit laatste mag nog niet, maar het is technisch al wel mogelijk om zo’n deal met de buren of buurt te sluiten.
  Kwestie van oppakken en de overheid te dwingen de wet aan te passen. Het is immers van de zotte dat het niet mag. De technieken zijn beschikbaar, maar de wet loopt hier gewoon enorm achter.
  Als de saldering stopt, dan wordt het tijd voor een totale aanpassing van de wetgeving rondom energievoorziening. De wereld bestaat niet langer uit één enorm grote leverancier die iedereen van stroom voorziet. De wetgever denkt echter nog altijd van wel.
  Een eventuele verplichting van zonnepanelen is geen goed idee. Dat werkt als een rode lap op een stier.
  Maak het gewoon een goede investering. Zorg er voor dat mensen met zonnepanelen de opgewekte stroom interessant kunnen aanbieden bij derden.
  Als dat niet lukt, dan is zelf opslaan straks te overwegen. Ik verwacht namelijk dat de stroom variabel in rekening gebracht gaat worden. Overdag goedkoop (dan bent u niet thuis) en in de avond heel duur. Het terugverdienen van een huisaccu is dan ook veel makkelijker.

Energiestart.nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *