LADEN

Typ om te zoeken

Zakelijk herstel na de Corona crisis

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Zakelijk herstel na de Corona crisis

Niet alle bedrijven hebben de Corona crisis als een lange termijn negatief gegeven ervaren. Zo hoorde ik het verhaal van een groot ingenieursbureau waarvan de dure ingenieurs en commercieel medewerkers voorheen per werkdag zo’n vier uur in de auto zaten.
Nu doen ze het meeste van hun werk via video gesprekken af. De productie is enorm gestegen!
Natuurlijk gaan ze straks weer iets terug naar face to face contact, maar lang niet alles! Als eenmaal de connectie met de klant gelegd is, dan kan het ook na de Corona lockdown tijd veel effectiever met video gesprekken contact gehouden worden. Het scheelt letterlijk heel veel dure uren.
Voordeel van de tijdwinst is ook een toegenomen creativiteit gebleken. Er was meer tijd en meer rust om goed na te denken. De thuiswerk situatie wordt ook door de meesten als positief ervaren. (ingenieurs wonen over het algemeen ook fraai)
Hierdoor was er tijdens de Corona crisis meer ruimte de eigen vakkennis aan te spreken. Dat maakt leuker werk en mooiere projecten.
Dit bedrijf gaat straks sterker de crisis uit alsdat ze er in gingen!
Zo zijn er echt wel meer…
Het is dus lang niet allemaal gloom and doom op dit moment.
Heel wat beursgenoteerde bedrijven hebben dus ook voordelen ervaren, puur omdat ze er toe gedwongen werden om snel te veranderen. Toen bleek het ineens wél te kunnen.
De voordelen zijn ook dat er veel minder dure kantoorruimte en parkeerruimte nodig is. Qua kosten gaan we dus enorme besparingen zien. Ik zie nergens prijzen van hun werk omlaag gaan. Dit houdt dus in dat er ook flink wat bedrijven zullen zijn die simpelweg de komende tijd (veel) meer winst gaan maken. Ook na de crisis.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *