LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 juni 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 juni 2020

woningbouw
  • Het wonderbaarlijke herstel in de Amerikaanse banenmarkt komt volgens de voorlopige cijfers uit een 1,2 miljoen banen toename vanuit restaurants en cafés. Daarnaast 464.000 banen in de bouw. Dat laatste ben ik mede schuldig aan. Ik heb nu na twee maanden vrijwel volledige stilstand weer twee teams aan het werk… Verder flinke winst in gezondheidszorg en winkels. Het wordt gebracht als de grootste banenstijging ooit, maar het is natuurlijk slechts een relatief klein herstel na de enorme hoeveelheden banen die het afgelopen kwartaal verloren zijn gegaan.
  • De Amerikaanse steun aan de vele werklozen heeft één groot voordeel. Arme Amerikanen voelen zich nu rijk omdat ze 1200 dollar kregen en een werkloosheidsuitkering. We realiseren ons dat niet, maar tientallen miljoenen mensen hadden voor de crisis niets aan spaargeld en nu hebben ze ineens een hoger ‘inkomen’ dan ze voorheen hadden in de vorm van de tijdelijke uitkering die hoger is dan hun loon. Ze voelen zich rijk en dus zien ze de toekomst nog zonnig in.
  • In mijn Neo Finance account krijg ik nu per maand 400+ euro aan rente en aflossing uitgekeerd. De portefeuille is nu 13.300 euro groot. Nét geen 200 euro van de 400 euro is de verkregen rente.
  • De Dow Jones ging in de Corona crisis van grofweg 29.500 terug naar 18.500. Ondertussen is het zo dat heeeeel voorzichtig de economieën weer opgestart worden en vanuit dat gegeven is de Dow Jones al bijna terug op 27.500.
    De vraag is natuurlijk of het enorme optimisme van beleggers wel zo terecht is. Ik kan daarop geen antwoord geven, maar ik kan wel naar het verleden wijzen. In 1997 gaf een beursexpers aan dat de Nasdaq te hoog gewaardeerd was. Daarna ging het in twee jaar nog ruim 200% hoger… Wat ik er mee zeggen wil, in een gekte slaan we niet alleen door, we overdrijven het ook tot in het absurde. De klap komt uiteindelijk altijd als je deze niet verwacht. In 2000 ging de Nasdaq 65% omlaag.
  • De Nederlandse politiek lijkt vastbesloten de 1,5 meter in een wet vast te leggen. Wetenschappelijke gronden zijn niet van belang. Men wil de 1,5 meter kunnen handhaven met hoge boetes en een strafblad en dat is het belangrijkst. Ondertussen doen we vooral buiten enorm spastisch over 1,5 meter terwijl steeds meer deskundigen aangeven dat 1,5 meter in de buitenlucht onzin is. Als u gaat vliegen, dan is de 1,5 meter niet meer van belang. Het virus weet niet hoe in een vliegtuig te komen. Die tijdelijke wet is een mooi onderdrukkingsmiddel. We wijzen naar China om te kijken naar het schenden van de mensenrechten en ondertussen worden onze rechten ons achter de rug afgenomen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *