LADEN

Typ om te zoeken

Wisselkoersen oorlog

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wisselkoersen oorlog

Volgens Bill Gross is er wereldwijd een wisselkoersen oorlog gaande en volgens hem wordt het tijd dat de Verenigde Staten mee gaat doen.
Die man leeft blijkbaar in een geheel eigen luchtkasteel, want wat hij compleet vergeten is, is dat de Verenigde Staten deze wisselkoersen oorlog begonnen is!

Amerika was de eerste grote natie die onbeperkt geld ging scheppen. Dát was een enorme slag in de wisselkoersen oorlog en Amerika profiteerde jarenlang van een heel erg gunstige wisselkoersverhouding met andere grote valuta.
Maar wat we altijd zien in zo’n oorlog, is dat anderen het kunstje afkijken en het dan ook gaan toepassen.
Daarmee draai je dus in feit de zaak terug.
Uiteindelijk is iedereen een zwakkere munt rijker en verliezen we dus allemaal.
Het feit dat iemand als Bill Gross niet eens inziet dat Amerika deze onzin begonnen is, is stuitend. Het is bekend dat Amerikanen de wereld om hen heen van ons uit bezien soms wat raar bekijken. Ze begrijpen bijvoorbeeld niet waarom mensen Amerika tegenwoordig haten. Ze zien dat totaal niet in.
Ze zijn toch ’the greatest nation in the world?’ Hoe kan je die nu haten?
Ze vergeten voor het gemak zaken. Bijvoorbeeld dat je met QE en het tot staatsgeheim maken van je munthoeveelheid enkele belangrijke monetaire verdragen met voeten getreden hebt en dat je daarmee een wisselkoersen oorlog begonnen bent… Als je dan eenmaal de klap terug krijgt, dan ja je gewoon glashard ontkennen dat jij het was die begonnen is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *