LADEN

Typ om te zoeken

Wiskunde is exacte wetenschap

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wiskunde is exacte wetenschap

Beleggen is dat juist pertinent niet. Ik ben vooral belegger en ga dus uit van het feit dat niets zeker is.
Het probleem is die exactheid van wiskunde.
Dat is een plaag voor de menselijkheid.

Om een voorbeeld uit mijn eigen praktijk te geven.
Ik schrijf iedere dag een nieuwsbrief over de beurs, de economie en geld.
Je zou dus denken dat een titel met daarin “beurs, economie, geld” bijna noodzakelijk is. Daar gaat immers de nieuwsbrief over. Het zou zo logisch zijn.
Dan komt de exactheid van wiskunde om de hoek kijken.
De providers hebben algoritmes ingezet om spam tegen te houden. Die algoritmes hebben vastgesteld dat veel spam in de titels woorden hebben die te maken hebben met “de beurs, economie en geld”.
Kortom, hoewel mijn volkomen legitieme nieuwsbrief over die onderwerpen gaat, moet ik woorden in die richting in de titel vermijden, want gebruik ik ze wel, dan komt mijn nieuwsbrief niet bij de lezers aan.
Bellen of contact opnemen helpt niet. De algoritmes zijn foutloos, want wiskunde is een exacte wetenschap. Dus kunnen de algoritmes geen fouten maken…
Helaas is dat de opstelling van de bèta’s die de algoritmes opgesteld hebben. Een niet exact algoritme, dat is wat we nodig zouden hebben, maar dat is iets als droog water.
Het ongelimiteerde geloof in de juistheid van algoritmes is het compleet zuiveren van de menselijkheid uit Internet en de samenleving. Je laat daarmee de computer de regels bepalen.
Dat lijkt mij compleet de verkeerde weg en we moeten er paal en perk aan stellen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *