LADEN

Typ om te zoeken

Wie zijn de banencreëerders?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wie zijn de banencreëerders?

Vooral in Amerika heeft het idee dat de rijken banen creëren geleid tot het extreem verlagen van de belasting voor rijken.
De postvatting is zo enorm fout.
Immers gaat een rijke ondernemer pas banen creëren als er geen goedkopere alternatieven voor zijn. In feite is het creëren van banen een aller, allerlaatste stap.
Maar wie creëren de banen dan wel?
Heel simpel, de banencreëerders zijn de middenklasse consumenten. Als die geld hebben, dan geven ze het uit. Hun gedrag maakt dat ze bediend moeten worden. In restaurants, in winkels, in vermaakcentra etc.
Hoe groter de middenklasse, des te meer banen zullen er ontstaan.
In feite kunnen we de rijken, die meer dan een twee ton per jaar verdienen en meer dan 10 miljoen aan vermogen hebben, niet hoog genoeg belasten. Hun geld moet terug vloeien naar de middenklasse die de banen zal creëren.
Het probleem van vooral Europa is dat de hoogste persoonlijke belastingen nu betaald worden door de middenklasse. Die ontneem je daarmee de mogelijkheid om banen te creëren. Dat terwijl de miljardairs per persoon minder belasting betalen dan een gemiddelde persoon uit de middenklasse.
Als we niet inzien dat dit een economische waarheid is, zullen we nooit meer een serieuze banengroei in Europa en Noord Amerika gaan zien.
Over dit onderwerp is een verbannen TED filmpje te vinden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *