LADEN

Typ om te zoeken

Wells Fargo, van de drup in de regen (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wells Fargo, van de drup in de regen (Tom Lassing)

De bank werd betrapt op het illegaal openen van zeker twee miljoen rekeningen zonder instemming van de klanten. De klanten werd daarop wel de nieuwe bankrekening in rekening gebracht.
De bank beloofde de klanten snel netjes te compenseren.
Die belofte lijkt ze nu op terug te komen.
De bank heeft namelijk arbitrage aangevraagd.
Ze wil nu dat iedere klant individueel via het arbitrage traject beoordeeld gaat worden. Een proces dat jaren gaat duren en waarbij klanten dus heel lang moeten wachten op de eventuele compensatie van de kosten die hen in rekening is gebracht.
Onderweg moet de klant ook weer kosten maken.
Met het arbitrage traject kan de bank echter achter gesloten deuren deals met de klanten maken. De klanten mogen dan niet naar buiten treden met de details van de individuele regeling.
Door dus de ergste gevallen snel zo in de doofpot te stoppen, lijkt het voor de rest een onmogelijke opgaven om ooit nog aan de compensatie te komen.
Van de netste bank ter wereld is Wells Fargo in sneltreinvaart vervallen tot grootste schurkbank van dit moment.
Het wordt tijd dat Warren Buffett onder druk gezet gaat worden.
Hij is grootaandeelhouder en ging er altijd prat op dat deze bank zo netjes was.
Hoe kan hij hier dan passief aan de zijlijn blijven staan?

De zaak is wettelijk zo ‘lastig’ omdat de klanten akkoord zijn gegaan met het arbitrage project. Als je namelijk een rekening opent, dan teken je daarvoor. Dat de bankmedewerkers de handtekening vervalst hebben, dat moet per geval maar eerst bewezen worden en hoewel de bank met het ontslag van 15.000 personeelsleden heeft toegegeven dat er grove fouten zijn gemaakt, houdt ze wel vast aan de getekende contracten.
Zo kan je goed zien dat de banken veel te machtig zijn geworden. Ze kunnen u letterlijk failliet laten gaan door u een lening te verstrekken zonder dat u er ooit om vroeg. Bewijs maar eerst dat jij het niet was die het contract tekende…

Dat banken niet gesloten worden na zulke fraude is het bewijs dat ze boven de wet staan. Elke andere onderneming was al op slot gegaan.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *